Літо повернуло на осінь, а це означає, що незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Яким він буде цього разу і чи допускатимуться до навчального процесу нещеплені від коронавірусу викладачі?

-Звичайно, допускатимуться! – відповіла директор департаменту освіти та науки Вінницької міської ради Оксана Яценко — Адже це добровільне рішення, про обов’язковість щеплень мова не ведеться. Наразі маємо 50 відсотків вакцинованих працівників шкіл, причому всі вони вже отримали повну вакцинацію.

-А чи запрацює “Дошколярик” у новому навчальному році?

– Організація підготовки малюків до школи — це особиста справа кожної окремої школи. В межах автономії, які надав закладам загальної середньої освіти закон про повну загальну середню освіту – це рішення школи. Навіть не в карантинний рік школа сама вирішує працювати їй з дошколяриками, чи ні. Все на розгляд адміністрації.

Якщо не буде жорсткого карантину у звичному режимі з середини вересня запрацюють гуртки та басейн у Будинку школярів. Власне, від епідемічної ситуації цілком залежить те, як відбуватиметься навчальний процес у новому навчальному році. Загадувати наперед не будемо.

Ілона ВАЛЬТЕР