Від 26 липня щоденно в місті над Бугом вакцинуватимуть у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги. Крім того, найближчими вихідними охочі матимуть змогу імунізуватися в додатково розгорнутих пунктах щеплень. Вони розташовані у Вінниці— палаці мистецтв «Зоря», виставковому «Експоцентрі» та Льодовій арені торговельного центру «Мегамол». На вакцинацію запрошують містян віком від 18 років і старше. У центрах первинної медико-санітарної допомоги імунізуватимуть вакциною CoronaVaс, а в додатково розгорнутих пунктах — Comirnaty від Pfizer. В область також доставили вакцину Moderna. Нею вакцинуватимуть переважно колективи підприємств та установ. Усі препарати надаватимуть безплатно. Сьогодні роблять щеплення усім бажаючим – 5–й етап загальної вакцинації населення. Це значить, що запис у чергу через сайт чи мобільний додаток «Дія» перестає працювати.

Крім того, ще 24 центри вакцинації працюють у районах Вінниччини. Один із таких 21 липня розпочав роботу у Калинівці у Центрі культури і дозвілля.

-Практика відкриття Центрів масової вакцинації населення існує в багатьох містах України та світу. Це дає можливість пришвидшити процес вакцинації, – каже головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський. – Сьогодні ми маємо для проведення щеплення в достатній кількості вакцини Coronavac та Pfizer й можемо зробити щеплення усім охочим.

У рейтингу України Вінницька область займає 8 місце за кількістю проведених щеплень, 4 місце – за показником на 100 тисяч населення. Всього в області проведено 206 548 щеплень, з них 1 дозу отримали 134 058 вінничан, 2 дози – 72 490. Кількість імунізованих назвала заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я Тетяна Бондаренко.

Віталіна Володимирова