Як повідомила медсестра, двері закладу були закриті через карантинні заходи. У лікарні перебували люди похилого віку, з сердечними хворобами та ковідні. Оскільки пацієнтам приносили їжу та ліки, медсестра відкрила двері. Відвідувач відтіснив її і зайшов у коридор.

На запитання: “Чоловіче! Ви куди?” – візитер відповів, що “повинен вбити людину”. Щоб зупинити гостя, медсестра покликала лікаря. Та поки він вийшов, чоловік вже пішов далі по коридору. Він грюкав у двері кабінетів і палат пацієнтів, вимагаючи, щоб йому відкрили. Медсестра пішла слідом за ним і побачила, що за спиною він тримає кухонний ніж із лезом приблизно 18-20 сантиметрів. Медсестра почала телефонувати по відділеннях, щоб нікому не відкривали двері, а лікар натиснула кнопку виклику охорони та зателефонувала в поліцію. У той час у відділенні перебувало близько 60 пацієнтів. Вінничанин піднявся на другий поверх, але двері в інші відділення вже були закриті. Медпрацівникам вдалося заблокувати всі двері, в тому числі вхідні, тому чоловік опинився у закритому коридорі і не міг вийти з лікарні до приїзду поліції. А хтозна, як би могла закінчитись ця історія…

Після затримання у зловмисника встановили наркотичне сп’яніння внаслідок вживання амфетаміну. Три дні він провів під вартою. У суді все повністю визнав. Пояснив, що напередодні події вживав амфетамін…

– Я прийшов до лікарні, бо там працює моя мама. У руці мав “туристичний” ніж. Окрім того, в рюкзаку було ще декілька метальних ножів, які я нікому не показував та ними не погрожував. Мама працює у лікарні на 4 поверсі, проте до неї я так і не дійшов, оскільки двері в інші відділення лікарні закрили. Я каюсь! Я просив вибачення у медсестри, але вона відмовилася від моральної компенсації.

На обліку у психоневрологічному або наркотичному відділах чоловік не перебуває, раніше не судимий. Чи справді працює в лікарні його мама, суд не з’ясовував. Хоча потрібно було б. Хтозна, може, чоловік цілеспрямовано йшов вбивати немічних пацієнтів? Може, планував теракт?

У рюкзаку вінничанина знайшли ще п’ять ножів. Обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого, суд визнав щире каяття.

Зрештою, Вінницький міський суд призначив чоловіку 4 роки позбавлення волі, звільнивши його від відбуття тюремного покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

Віталіна Володимирова