Уже кілька тижнів лихоманить Ямпільщину, бо просто серед білого дня на очах у сотень тут місцеві жителі влаштували криваві розбірки. В результаті яких двоє рідних братів опинились на лікарняних ліжках, а мешканці Цекинівки стали боятись виходити на вулицю, боячись і собі стати випадковими жертвами нападників!

– Було свято Івана Купала і ми з дружиною мотоциклом з Качківки приїхали на масові гуляння до сусідньої Цекинівки. Після закінчення дискотеки ми вже збирались повертатись додому, саме розмовляли з друзями. Аж раптом я почув як до мого молодшого брата почали чіплятись місцеві жителі – Олександр Забіжа та Михайло Ощепков. Розмовляли вони хвилин десять на підвищених тонах. Після того Олександр замахнувся рукою, але брат зумів відвернутись. Почалась масова бійка – двоє на одного. Я кинувся розбороняти, робив це кілька разів. Після того Михайло Ощепков дістав ножа і став погрожувати. Один зі свідків хотів вибити його ногою з рук, але в нього не вдалося це зробити. То ж бандит побіг з тим ножем на мого брата й лишались лічені секунди до непоправного… Та попри все, я зумів відбити нападника, і він мені тим лезом порізав ліве передпліччя. За мить я був весь у крові з голови до ніг, бо мені перерізали артерії, сухожилля…

ОБЕРЕЖНО, ШОК-КОНТЕНТ

Потерпілі запитують: чому ці рани правоохоронці кваліфікують як легкі ушкодження?

Мені стало зле, присутні кинулись допомагати і зупиняти кров хто чим міг – хто шнурком від черевика, хто майкою. Приїхала швидка допомога і забрали мене до лікарні у Ямпіль. Там рану зашили. Але вже наступного дня зробили операцію, бо були певні ускладнення. Розрізали та різали в іншому місці. Близько тижня я провів у хірургічному відділенні і до цих пір страждаю від болі у руці… Брат із синцями та побитими зубами теж відходить…

Самі нападники досі не підійшли та не вибачились. Не запропонували і допомоги у лікуванні. Вони тільки сплатили штраф за порушення безпорядку! Їм під 40 років, але ніде не працюють. Відповідно ходять по хатах і всіх тероризують – дайте випити та закурити! А тому, хто відмовляє, мстять! Того вечора вони і чіплялись через це до мого брата , той намагався мирно їх відправити. Але ж їм хотілось крові та горя! Вони у страху тримають село! Про це мені розповіли місцеві жителі. То ж сподіваюсь, що правоохоронці атки візьмуть справу на контроль та покарають негідників.

Скандал з поножовщиною дійшов і до Ямпілсьької міської ради, опозиційні депутати готують заяву до поліції та прокуратури,щоб ті покарали винуватців.

Відомо, що за даним фактом правоохоронці проводять розслідування.

– На підставі заяви потерпілого, який отримав різану рану руки, ще 8 липня слідством Відділенням поліції N1 Могилів-Подільського РВП (Ямпіль) було відкрите кримінальне провадження за ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). По закінченні лікування потерпілим буде призначена судово-медична експертиза, яка встановить тяжкість отриманих тілесних ушкоджень, що може вплинути на кваліфікацію правопорушення. До поліції із заявами також звернулися ще двоє учасників конфлікту, які отримали тілесні ушкодження – 10 липня та 12 липня. На підставі їх заяв відкриті кримінальні провадження з попередньою правовою кваліфікацією – ст.125 КК України. Проводиться досудове розслідування, – так прокоментували справу у пресслужбі поліції.

Віталіна Володимирова