В кожній родині можуть з’являтися проблеми, які хтось вважає слабкістю, шкідливою звичкою або падінням у прірву.

Шановний Олександре Григоровичу! Ви завжди відповідаєте на запитання з глибокою мобілізацією на успіх та досконалість. Що значить термін «Свобода без коду»? Чому Ваша методика називається саме так?

— Відповідаю:

1. Це природне прагнення до свободи. Знаменитий артист намагався звільнитись від наркоманії, але помер від запою з цигаркою в роті. Якщо порівнювати будь-яку залежність навіть з курінням, то понад 30 років я був завзятим курцем і перепробував різні методики на собі особисто. Міг і добряче випити. При цьому, працюючи лікарем-наркологом, я не міг позбавити від паління жодного курця. Кому потрібна така робота? Отже, щоб повністю позбутися від хворобливої залежності та допомогти іншим, мені довелося розробити свій власний метод. Він ефективний не лише проти куріння…

2. Будь-яка шкідлива звичка має особливий код. Він знаходиться на рівні підсвідомості, яка є нашим духовним серцем. Отже, свобода без коду — чисте серце! Про таке серце написано і сказано чимало навіть на найвищому рівні.

3. Я не прихильник тимчасових результатів. Коли після методу «кодування» людина знову повертається до паління, пияцтва або ожиріння, то залежність посилюється ще сильніше. Ось чому моя методика називається однозначно — «Свобода без коду».

4. Якщо це — хвороба, то вона потребує лікування, а співпраця – єдності. Договір з реальною гарантією я укладаю завжди. Це принципова позиція. Щоб тут переміг вищий розум, нам спочатку слід чітко виконувати свою частину роботи.

5. Кожна людина неповторна в силі та слабості. Все нам дозволено, але ніщо не повинно панувати над нами. Наприклад, вино для причастя та вино для похмілля — це не тільки різна кількість, але і абсолютно протилежна якість.

І ще один мій улюблений приклад. Наркобарон або господар казино не програють ніколи. Але інша людина стає реальним рабом, бо закодована на залежність. Такі люди втрачають все!

6. Я переконаний, що такого непростого пацієнта потрібно не кодувати, а повністю розкодувати. Саме тут я вже багато років привожу свої аргументи і доводи. А як вважаєте ви?

7. Високе лікарське мистецтво лікує не хворобу, а людину. Це індивідуальний і комплексний підхід. Але є речі, які повинні усвідомлювати усі. Вищий розум переможе!

Бесіду записав
Святослав Лазарєв