Вона подолала 236 км за 48 годин і стала чемпіонкою України.

У Вінницькому центральному парку ім. Леонтовича від­бувався чемпіонат України з 12-, 24- та 48-годинного бігу. Спортсмени бі­гали по колу протяжністю 1335 м.

– Формат зма­гань передбачає, що спортсмен повинен перебувати 48 годин на дистанції. А скільки часу він буде бігти, від­по­чивати, від­новлюватися або спати – залежить тільки від спортсмена, — розповідає тренер та учасник чемпіонату Валерій Шажко.

У чемпіонаті брали участь учасники з усієї України. Пальму першості здобула львів’янка Ольга Стадник, яка пробігла 236 км за 48 годин. Жінка випередила найближчу суперницю майже на 25 кілометрів. Друге місце посіла Світлана Самаріна, яка на 17 років молодша від Ольги Стадник.

– Понад 236 кілометрів — це найкращий результат серед жінок. Ольга – рекордсменка цієї траси, бо у минулому році вона пробігла 272 кілометри за той же період, — прокоментував її тренер Валерій Шажко.

Ольга Стадник розповіла, що на домашніх тренуваннях щодня пробігає 15 – 20 км, а також займається скандинавською ходьбою.

– Багатоденними бі­гом я зацікавилася недавно. До цього на змаганнях долала дистанції у 21 і 10 км. Вперше випробувала свої можливості у стартах «Самоперевершення» два роки тому. Тоді у Вінниці у парку Дружби народів відбувалися ультрамарафонські змагання, де я також встановила рекорд, – ділиться Ольга Стадник.

Каріна МАЄВСЬКА