Перед цим, ще 2 місяці тому, 75 відсотків партійців від “Голосу” вимагали зміни керівництва. Утім, цього не сталося. Відбулося дещо інше.

Про те, що відбувається з “Голосом”, на своїй сторінці у Фейсбук детально розповіла народний депутат від Вінниччини Олександра Устінова. “Це – чистої води рейдерство”, – переконана вона.

– Finita la commedia або з’їзд “Голосу” сьогодні чергова профанація керівництва та цементування контролю Кіри Рудик над партією.

Більшість народних депутатів не братимуть участі у з’їзді партії “Голос” та покидають партію, пише О. Устінова – На жаль, керівництво в особі Кіри Рудик та контрольована нею політична рада “Голосу” штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені на з’їзді. З’їзд формувався виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва.

Хочемо нагадати, що кілька місяців тому 75% партійців та більшість осередків вийшла із публічними заявами, вимагаючи від керівництва партії Кіри Рудик піти з керівних посад та обрати нове керівництво на прозорих демократичних внутріпартійних виборах, змінивши Статут на більш демократичний. Натомість керівництво партії:

-проігнорувало вимогу демократизації Статуту та пропорційного представництва організацій на з’їзді. Навіть право бути присутнім на заходах партії у членів “Голосу” намагаються забрати. Вже на цьому з’їзді за рішенням керівництва лише 3 представники погоджених керівництвом матимуть змогу бути присутніми і лише 1 з правом голосу. Долю партії вирішуватимуть люди, які лише “номінально” керують осередками, в яких немає жодних партійців та вони не представлені в місцевих радах.

– визначило, що зміни до Статуту передбачають участь у заходах лише окремих членів, спеціально делегованих керівництвом партії;

– змінило в “ручному режимі” всіх “неугодних” керівників осередків, призначивши там лояльних до себе людей (приклад Дніпропетровської, Чернівецької, Харківської, Херсонської організацій);

– створило 5 нових осередків, в яких немає реальних представників політсили. Вони існують виключно на папері, а керувати ними призначили помічників голови партії чи лояльних до керівництва партії депутатів Київської міської ради від Голосу (керівником осередку в столиці також є Кіра Рудик);

– штучно створює перепони для участі в з’їзді окремим делегатам, як, наприклад, Володимиру Цабалю від Тернопільського осередку, хоча він був представником від цієї організації на кількох попередніх з’їздах.

Зважаючи на повне ігнорування позиції більшості членів партії та організацій, які їх представляють з боку керівництва, ми бойкотуємо даний захід та виходимо з членів партії. “Голосу” більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди та осередки. Тепер це партія імені однієї людини – Кіри Рудик, яка (партія) існує виключно на папері. Саме тому для нас наразі найголовніше це зберегти команди та людей, а не відбілювати своєю присутністю ганебні вчинки та голосування в приватних інтересах керівництва партії.

Закликаємо осередки підтримати цю заяву та не брати участь у профанації, єдиною метою якої є зацементувати контроль партії “Голос” за Кірою Рудик.

Наталка РОМАНЮК