30 липня з 10:00 до 13:00 у місті проходитиме інформаційна акція до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Організатори заходу розповідатимуть людям на залізничному вокзалі та центральному автовокзалі про потенційну небезпеку нелегального працевлаштування та роздаватимуть інформаційні буклети.

30 липня відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, який започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй. Головна мета – підвищення рівня поінформованості людей про глобальну проблему торгівлі людьми. Також – привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину. Згідно зі статистикою Міжнародної організації праці, у всьому світі жертвами примусової праці є 21 мільйон людей.

«Щороку Вінниця активно долучається до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Завтра, 30 липня, Вінницький міський центр соціальних служб, департамент соціальної політики міської ради, ГО «Джерело надії» та патрульна поліція проведуть інформаційну акцію. Вінничанам та гостям міста будемо розповідати про небезпеку нелегального працевлаштування, а також куди звертатись і на яку допомогу розраховувати постраждалим», – каже директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

З питань запобігання та протидії торгівлі людьми можна звертатись за телефонами:

– 0800750475 «лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі;

– (0432) 61-22-80, (067) 135-57-61 Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії»;

– 0800505501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Life) національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

– 67-04-60 – Вінницький міський центр соціальних служб.