Депутат міськради з Козятина підприємець Сергій Матвіюк любить рибалити. Нещодавно він впіймав 15-кілограмового коропа.

– Озеро в Ульяниках на Київщині дуже популярне. Там відбулись змагання серед любителів карпфішингу з України. З Вінниччини були я, син колишнього голови ОДА Андрій Домбровський та батько із сином з Оратова. Кожен показав чудовий результат, – каже Сергій. – Через високу температуру риби мало ловилось. Найбільшою, яку впіймала наша команда, виявився 15-кілограмовий короп. Але на змаганнях стався зі мною один інцидент. Через задуху короп вагою 27 кілограмів 400 грамів повільно піднявся на поверхню озера. Я його витягнув підсаком. Викликав адміністратора. У спеціальний резервуар набрали півтонни води, включили компресор та помістили туди коропа. За добу риба відійшла, й ми після фотографування випустили її у воду.

Сергій Матвіюк має звання чемпіона світу з вилову коропа. Найбільший, якого впіймав, важив 20 кілограмів 100 грамів. Усі трофеї завжди відпускає.

– Свого часу я проживав у Великій Британії і там побачив, як рибалки ловять рибу та відпускають, – розповів Сергій Матвіюк. – Коли повернувся до Козятина, вирішив і собі спробувати зайнятись карпфішингом. Адже це два в одному: і адреналін, і риба залишається в ставку та порадує іншого рибалку.

Підтримують Сергія дружина та 4 дітей. А він тим часом готується до нових змагань “Ульянівські монстри”. Можливо, врятований короп цього разу клюне на його спінінг…

Віталіна Трудько