Відомо, що військовослужбовець служив в одній із частин Повітряних сил ЗСУ, дислокованій на Вінниччині. 23 липня він незаконно придбав шляхом отримання вантажу у відділенні «Нової пошти» Вінниці наркотичні засоби, обіг яких обмежено. Мова йде про амфетамін у кількості близько 60 грамів та 50 таблеток психотропних речовин PVP.

– Того ж дня його було затримано за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури Центрального регіону. Затримання проводилось спільно з поліцейськими. Наркотичні речовини в затриманого вилучено. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України, – повідомили у пресслужбі спеціалізованої прокуратури. – Правопорушнику передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Як стало відомо нашому журналісту, 26 липня Вінницьким міським судом Вінницької області задоволено клопотання прокурора – підозрюваному військовослужбовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з внесенням застави 190 тис. грн. Наразі ці кошти він ще не вніс.

Віталіна Трудько