Справжній резонанс викликала стаття про ямпільчанку Ольгу Мудрицьку з Ямполя. Жінка втратила майже половину своєї ваги – 75 кілограмів! Наші читачі попросили детальніше розповісти про схуднення землячки і те, як себе змотивувати.

– Я з дитинства мала зайву вагу, у нас в родині по жіночій лінії у багатьох була така проблема. Але коли кажуть, що ожиріння — спадкове, це неправда, просто у родини є свій спосіб життя і готують те, чого не можна їсти із зайвою вагою. І дитина на цьому виростає з тими ж формами, що мама та інші. А коли ти починаєш харчуватись правильно, то всі ці спадкові моменти проходять. І я сама це підтвердила. В мене троє дітей і після кожних пологів я набирала вагу. Худнула різними способами, на препаратах, зверталась у відповідні клініки та «кодувалась». Втрачала вагу, але потім все поверталось в геометричній прогресії. Зловживала солодощами, бо я сладкоїжка. Все життя боролась з зайвими кілограмами, поки не стала просто правильно харчуватись. При нормальному та здоровому схудненні можна втрачати від 3 до 8 кілограмів, це залежить від того, з якою швидкістю вийде вода. В середньому – 5 кілограмів.

– Розкажіть детальніше про те, як ви харчуєтесь.

– Хоч я не є професіоналом, можу ідеально пі­дібрати людині раціон харчування. А ще щодня вживаю комплекс вітамінів. Не раджу суші, це заборонений продукт для тих, хто худне. Бо там білий рис. Але в першій половині дня один рол не принесе зайвих калорій. Взагалі я їм каші практично всі, але максимальна вага порції — 100 грамів і до обіду. Найбільше люблю булгур, гречку, зелений горошок, з останнього готую овочеві салати. Молоду картоплю їм раз на тиждень. А курятину мариную з гірчицею — і на гриль, виходить смачно та корисно, легко замінить шашлик.

– А як із солоденьким бути?

– Я пекти люблю. Наприклад, «Наполеон». Його готую на лаваші, варю крем на знежиреному молоці та кукурудзяному крохмалі з кокосом. Так, спокуса зїсти щось калорійне є, але я кажу собі: ти так довго йшла до цього, не здавайся. Та й будь-який калорійний десерт можна замінити на менш калорійний.

– Чи плануєте додати спорт у своє життя?

– Роблю щоранку тільки вакуум на голодний шлунок, тоді не буде великого живота. Потім випити дві склянки підігрітої води. І через 40 хви­лин поснідати. Спор­­том не планую займатись, бо в мене варикоз. Тільки на батуті стрибаю по 15 хвилин.

— Олю, а як себе змотивувати? Чому бу­ти в формі — це дуже круто?

– Я раніше ставала часто на ваги, а тепер вкрай рідко. Ба­чу себе в дзеркалі – і результат мені подобається. Я просто зрозуміла: якщо буду чітко все виконувати правильно, то все одно дійду туди, куди вирушила. Я нічого не порушувала, була впевнена у своїх силах. Хоч ваги мені показували і плюс кіло, і навіть два за тиждень. Наша найкраща мотивація – це любов до самого себе. І потрібно себе прийняти, але зрозуміти, що можеш бути кращою. І домовитись з собою. Щодня є спокуси. Але якщо бути залежним від їжі та спиртного, то у що ти перетворишся далі? Я ходжу на багато свят, але їм корисну їжу та п’ю водичку. А ще раджу уявляти себе в найкращій формі і йти до цього.

Віталіна Трудько