Ось що вона передрікала: – З України розпочалось життя на землі. І тому вона несе сакральну місію на Планеті. Саме з Вінниччини має початись відродження. Або кінець України… У цьому році Гарафіна Маковій у Чернівцях відійшла у вічність.

Її попередження про війну в Україні прозвучало у 2013 році:

– Ми за крок до нової біди.

Я бачу на жінках чорну (жалобну) одежу, руїни.

Коли людство сколихнув коронавірус, пішло звернення: «Роде зміїний, остепенися і більше не гріши, якщо надалі хочеш бути під захистком Небесного Отця!!!»

У 2017 році вийшла книга «Вінниччина. Такі ми є». Саме в ній розкривається місія Вінниччини як краю, з якого має початись відродження України і світу. Чи навпаки – занепад та знищення.

Найважливіші символи міс­та Вінниці: башта – зв’язок з історичним минулим; Свято-Преображенський собор – українська духовність, вище всіх споруд; арка – символ об’єднання Західної України зі Східною, бо Вінниця є в центрі; якір – православ’я стає тут на якір.

29 березня 2000 року на Чистилищних Бесідах у Вінниці Гарафіна Мако­вій сказала, що Господь попередив: «Будьте тут пильні, воспряньте в Істи­ні, щоб з цієї землі вас спіт­кала доля Ізраїля як вибраного народу». І Господь від­крив, що у цієї землі два ключі: «він ниций» або «відродження нації». «Він­­ниця — або поштовх на духовне відродження нації, або на духовну ницість. Таке визначення воно несе для Землі». Отож, Вінниця буде основою національного відродження.

За словами Гарафіни Маковій, Україна в позиції світовій така: саме на українських землях започаткувався людський рід. Відокраєні від Господа ті, що порушили Божий заповіт, склали саме тут, на правобережжі Дніпра, від Едему ОКРАЇНУ, що переросла нині у нам відомий уже найменувальний ключ.

Кинуті на окраїну від раю, ті, перші люди, що іменуються нами прапредками, знали слово одне: «СЛАВА».

Воно не значило – прославлення безкінечне «жорстокого на небі дідуся», — як рече дехто з бездумних про Бога сьогодні.

«Слава» — звукова вібрація, що нарощує позитив. Тому на Небі, як читаємо у Святому Письмі, і Ангели, і Архангели співають Господу «Славу». Тобто насичують у Господній господі потужний позитив.

З цим же акордним вібраційним ключем по нарощуванню позитиву прийшли на землю Єва і Адам – славлячи Бога – СЛАВА – СЛАВ’ЯНИ. Це їхні нащадки.

Отак започаткувалися на землі ОКРАЇНЦІ — СЛАВ’ЯНИ, від яких започаткувалося усе.

З України має початися відродження світу на додатковий для землі виток. Тому саме сюди, на Україну, Господь, во спасіння світу, подав те, що не було досі відомим – від­крив, в чому корінь як людського, так і планетного зла, як нам його позбутися, як нам від нього омитися і відійти.

(Ґарафіна Маковій, «Діалоги з Неба», с. 158-159).

Саме вчителі українських шкіл відвертали дітей від Бога, а тепер місія освітян повертати дітей, батьків до Бога.

Вчені доводять, що тільки висока духовність громадян врятує світ.

Роль вчителів – повернутись самим і повернути дітей (нове покоління) до праоснови – тобто до старої духовної моралі в сім’ї, сус­піль­стві.

Дива, які свідчать про велику місію Вінниччини во спасіння України:

Об’явлення Богоматері в селі Голубівка Барського району.

Об’явлення Богоматері в селі Дашківцях Літинського району.

Явлення лика Іісуса Христа в селі Довгополівка Тиврівського району на зрізі груші біля старовинного храму Архістратига Михаїла.

Хрест на стовбурі зрізаного дерева біля храму Воскресіння Христового, що у м. Вінниці та інші дива.

Гарафіна Маковій народилася на Чернівеччині. Вчителька української мови та літератури, відмінник народної освіти, авторка понад тисячі краєзнавчо-дослідницьких публікацій про рідний край. Гриф Міністерства освіти отримали п’ять її книг.

Від редакції. Ніколи нікому та ніде не поширювати її портрета, – заповідала Гарафіна Маковій. Ми виконуємо цю волю, тому фото не надаємо.

Андрій Власенко