Набрякам, котрі дуже тривожать людей у спеку, легше запобігти, ніж потім лікувати. Дізнаємося, як комплексно підійти до цієї проблеми і які природні засоби незамінні для лікування набряків.

Петрушка

Що потрібно: жменя петрушки, вода. Нагрійте дві чашки води, додайте листя петрушки. Приймайте 3 рази на день.

Петрушка містить багато мінералів і антиоксидантів, а також вітамінів. Всі вони борються з надлишком натрію і калію в організмі і змушують зайву воду залишати тіло.

Лимонний сік

Що потрібно: один великий лимон (або лайм), вода. Розріжте лимон на половинки і вичавіть весь сік. Додайте теплу воду. Випивайте сік 2 рази на день натщесерце. Лимон — це натуральний діуретик, який допомагає видалити токсини і надлишок води з організму. Він також допомагає очистити нирки.

Яблучний оцет

Що потрібно: 1 ч. л. яблучного оцту, чашка води. Змішайте і пийте 1 раз на день. Яблучний оцет допомагає з поповненням калію і зниженням рівня натрію в організмі. Він також відповідає за регулювання рів­нів pH в організмі.

Насіння коріандру

Що потрібно: 1/2 чашки води, 1 ч. л. насіння коріандру. Залити насіння водою, довести до кипіння, варити, поки не залишиться половина від загального обсягу води. Процідити і пити 3 рази на день. Коріандр є природним сечогінним засобом і містить всі вітаміни і мінерали, необхідні для боротьби з набряками.

Банан і родзинки

Стиглі банани і родзинки багаті калієм і зупиняють утримання води в ор­ганізмі і збільшення ваги. А ще — зменшіть споживання солі та цукру, які є винуватцями утримання води в організмі тоді, коли вживаються в надлишку; вживайте продукти, які містять вітаміни B5 та B6; знежирені молочні продукти; пийте багато води і скоротіть вживання кави та алкоголю.