17 серпня об 11:00 у приміщення по вул. Келецька, 63 (зал засідань) у  м. Вінниці відбудуться земельні торги. На аукціон виставлено вільну земельну ділянку, яка розташована за адресою: м. Вінниця, вул. Гонти, б/н, площею 1,5000 га  (кадастровий номер 0510100000:01:018:0018), яка пропонується до продажу у власність на земельних торгах, – повідомляє сайт ВМР.

Цільове призначення земельної ділянки:  12.11 Для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу. Стартова ціна лота встановлена в розмірі –  8 307 000,00 грн.

Виконавець торгів – Державне підприємство “Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою”. Для участі в земельному аукціоні необхідно подати заяву виконавцю торгів, а також сплатити гарантійний внесок у розмірі 415 350грн.00 коп. і реєстраційний внесок – 1 189,50 грн.  Процедуру потрібно пройти до 16:00 11 серпня включно.

Детальна інформація про лот та виконавця торгів розміщена на офіційному веб-сайті Держгеокадастру України за посиланням http://torgy.land.gov.ua/auction/lot-card/72961

«Аукціон з продажу права власності земельної ділянки розташованої  в       м. Вінниця, по вул. Гонти, б/н, площею 1,5000 га, з застосуванням «удару аукціонного молотка (гонга)»  відбудеться востаннє.

Адже, опубліковано Закон № 1444-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони».

Закон набирає чинності через 5 днів з дня набрання чинності  Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (з 1 липня) – тобто 6 липня 2021 року.

Згідно з вимогами зазначеного Закону,  земельні торги будуть проводитись у формі електронного аукціону в режимі реального часу в мережі Інтернет, за результатами проведення якого будуть укладатись договори купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу ціну за придбання прав емфітевзису, суперфіцію, або найвищий розмір орендної плати, зафіксовані під час проведення земельних торгів.

Земельні торги будуть проводяться в електронній торговій системі, що перебуває в державній власності. Порядок функціонування та адміністрування електронної торгової системи має затвердити Кабінет Міністрів України.

Необхідно зазначити, що земельні торги щодо земельних ділянок, стосовно яких до дня набрання чинності Законом № 1444-ІХ було опубліковано оголошення про проведення земельних торгів, проводяться відповідно до законодавства, що діяло до набрання чинності цим Законом», – пояснив директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук.