Вінничанин Андрій Козак відомий всій Україні як «Крижана людина». Адже він взимку не користується верхнім одягом. Багато хто цікавиться, чим же займається «айсмен» у теплу пору року. Виявляється, він знайшов собі новий виклик: готується дебютувати у напівмарафоні.

– Я вперше збираюся взяти участь у змаганнях з бігу. Тобто у виді спорту, яким до цього не займався. Зокрема, у напівмарафоні, який пройде у Вінниці 22 серпня, – інформує Андрій Козак. – Тренуюся за будь-якої погоди, незважаючи на спеку. Багато хто казав, що я не витримаю високі температури. Але справа не в погоді, а в тому, що кидаю виклик стихії. Спека – це такий же стрес, як і холод, лише із протилежним знаком! Тіло можна адаптувати до будь-якої температури.

«Айсмен» не лише збирається кинути виклик кращим бігунам Вінниці і України на дистанції 4,5 км, але й прагне виграти ці змагання.

– Можна вийти на будь-який рівень, якщо ставити перед собою ціль і завзято щоденно працювати над собою. Як орієнтир, я взяв до уваги чемпіонські результати в аналогічних змаганнях, які проходили в інших містах України. І підвожу себе до тієї планки, які дозволить розраховувати на найвищу нагороду. Раніше щодня бігав 7-10 км. За місяць до змагання долаю в «спринтерському режимі» виключно 4,5 км, адже виступатиму саме на такій дистанції, на яку заявився у «Вінницькому напівмарафоні» . Тобто перефоматував своє тренування, – пояснив Андрій Козак.

Фелікс ЖАНІН