Це ГО “Центурія” провела пресконференцію на тему «Незаконні оборудки керівника АТ «Вінницяобленерго» Андрія Поліщука». І голова вінницького осередку ГО «Центурія» Андрій Вербецький майже півтори години оприлюднював 18 файлів свого громадського розслідування…

А запрошений експерт з поліграфом, який мав задати 10 питань Андрію Поліщуку із приводу даної теми, так і не дочекався директора АТ «Вінницяобленерго». Бо за Андрія Поліщука прийшов його представник і заперечив усі оприлюднені факти із корупційного скандалу. У фіналі ледь не зчинилась бійка після взаємних звинувачень опонентів.

Як це було — наш репортаж!

– Ми готові оприлюднити ось ці 10 пунктів зловживань, службової недбалості, вибіркового контролю, лобіювань “схем” на енергокомпанїі, назвемо прізвище “касира” і звертаємось до фірми “Соні”, чиї ігрові консолі контрабандою завезли в Україну та із порушенням ліцензійних угод використовували для майнінгу у Вінниці, – заявив на своїй пресконференції 3 липня голова ГО “Центурія” Андрій Вербецький. – Бо після обшуків 7-го липня на Енергетичній, 6а до нас звернулись небайдужі громадяни, працівники енергетики та власники інших майнінг ферм, які прояснили нові шокуючі деталі цієї сенсаційної справи.

Але спершу хотілось би побачити і почути директора Андрія Поліщука, щоб він на поліграфі відповів на віс ці пунки звинувачень. Якщо ми не праві — ми вибачимось! Якщо він ображається на наші припущення, що був, мабуть, був на своїй прес-конференції під дією наркотиків… І звідки в нього в декларації всі ці статки — 455 тисяч доларів, 470 тисяч єро, мільйони у гривнях, будинок в Іспанії, яхти, годинники по 170 тисяч і цілий список активів? Якщо у Вінниці йому не цікаво, то давайте в Києві під офісом Генпрокурора проведемо цій рест на правду. Бо це розслідудуванян нас привело ще до двох розслудвань і вал фактів просто наростає. Я вже не кажу про сигнали із виборами в обласну раду, де Андрій Леонідович отримав перемогу, а нам пишуть лише про 982 голоси за нього в “мокрих” протоколах… Звісно, все це версії, які ми перевіряємо. Але якщо це неправда, то чому директор Поліщук не прийшов на поліграф, а прислав свого довіреного працівника Гаврилова. І я готовий разом із ним здати тест на вживання накотичних засобів… Бо зібралось занадто багато запитань і мало відповідей! А документи нам дали всі — від державних установ до притватних осіб та обібраних підприємців.

Після 1,5 години оприлюднення одразу 18 папок із документами, фото, витримками із реєстрів та довідками із банків всієї України на прес-конференції ледь не сталась бійка. Бо представник обленерго Олексій Гаврилов взявся за свого шефа і весь колектив спростовувати кожен пункт звинувачень від активістів та назвав Андрія Вербецького “агентом” спецслужб та вимагав назвати свій “позивний”!

– Змішались в купу коні й люди! Цілий стос звинувачень і жодного офіційного факту. Це реально “чорнушна” кампанія, на яку директор “Вінницяобленерго”, думаю, не буде відповідати… Бо це нижче плінтуса. Адже треба розуміти, що обленерго самі є постраждалими від цих вкидів, обшуків та спроб знищення нашої репутації. Я півтори години слухав цей потік бруду і спробував поставити хоч одне питання по суті звинувачень. Але мені цього не дали зробити, а перейшли на особисте, згадали дружину і все що можна було аж до наркотиків… Андрій Поліщук буде із відпустки за тиждень і вже тоді ми вирішимо, як реагувати на цей стос звинувачень., – прокоментував сенсаційні “файли” представник “Вінницяобленерго” Олексій Гаврилов.

Далі буде…

Роман Ковальський