Наша газета уже повідомляла, що 15 червня Вінницька обласна рада оголосила про створення конкурсної комісії з добору керівника Вінницького обласного центру медико-со­ціальної експертизи.

У попереднього директора Ігоря Костенка закінчився контракт, і зараз він призначений виконувачем обов’язків.

Взяти участь у конкурсі виявили бажання четверо претендентів: Наталія Андросова, Юлія Даниленко, Андрій Засаднюк, Ігор Костенко. Але до участі у конкурсі допустили лише Андрія Засаднюка та Ігоря Костенка.

Ігор Костенко, колишній головний лікар обласної МСЕК

– Учасники конкурсної комісії ретельно підійшли до розгляду кожної кандидатури та поданих документів. У двох кандидатів були відсутні деякі необхідні документи і вони не мали необхідного стажу роботи на керівних посадах. Документи решти кандидатів відповідають вимогам чинного законодавства, тож вони були допущені до участі в конкурсі, – прокоментував заступник голови обласної ради і голова конкурсної комісії Ігор Івасюк.

4 серпня о 10.00 год. відбудеться засідання конкурсної ко­місії. На ньому кандидати представлять свої конкурсні пропозиції розвитку підприємства та пройдуть співбесіду. Свої запитання до претендентів на директорське крісло обласного МСЕК уже підготували ветерани АТО. Їхня громадська організація подавала заявку для участі у конкурсі, але її навіть не допустили до жеребкування. Як повідомили в облраді, бо ГО подала 2 кандидатури від себе, а не 4.

На засіданні комісії

– Кожен третій клієнт МСЕК — це учасник бойових дій, а нас нахабно проігнорували. Питання МСЕК для нас — принципове! Бо побратими скаржаться на ганебне ставлення до них, корупцію у цій системі. Одних просто «ганяють» по пів року: 3-4 місяці розглядають документи, потім відправляють на доліковування, а потім взагалі відмовляють в інвалідності. Чомусь учасник бойових дій роками ходить на переко­місії, а декому з «обраних» з першого чи другого разу пожиттєву інвалідність дають?.. Тому атовці хочуть зустрітися з кандидатами на цю посаду, подивитися їм в очі і запитати про «безпрєдєл» у цій системі, — заявив начальник управління у справах ветеранів війни Вінницької ОДА Андрій Грачов.

Він повідомив, що представники ветеранської спільноти не лише будуть брати участь у комісії, але у день затвердження кандидата на сесії облради сюди з’їдуться усі атовці Вінниччини з вимогою реформувати МСЕК або укласти мінімальний термін контракту для нового головного лікаря.

Наші кореспонденти й надалі будуть відслідковувати ситуацію навколо МСЕК і повідомляти про результати конкурсної комісії.

Вінничани відслід­ковують події навколо обласної МСЕК і запитують: чому ж насправді не допустили до конкурсу кандидатів Наталію Андросову та Юлію Даниленко? Можливо, не домовилися про оплату за посаду? Що нового у роботі закладу може запропонувати діючий керівник Ігор Костенко? З якою програмою йде на конкурс його опонент Андрій Засаднюк? Кого з цих двох кандидатів будуть підтримувати атовці, які мають намір навести лад у цій «корумпованій системі»? Від­повіді читайте у наступному номері газети «33-й канал».

Людмила ПОЛІЩУК