4 серпня у Вінниці у відомому закладі Ліга-бар відбулась попередня дегустація поки що двох із 4 сортів крафтового пива «Зварено у Вінниці!»

Бо вже місяць на  “Вінницькій харчосмаковій фабриці”  тривають останні приготування до промислового випуску чотирьох  видів місцевого локального продукту – вінницького пива. Тут же на підприємстві планують відкрити фірмовий магазин за адресою вул. Скалецького, 15.

Пробна реалізація вінницького пива по відомих закладах області вже розпочалась з 1 серпня. Хмільний напій  виготовляють на обладнанні угорської компанії  і щомісяця тут зможуть варити   до 80 тонн пива із австрійського хмелю.

Наша харчосмакова фабрика вже отримала ліцензію на оптовий продаж цього напою.

Загалом вже варять  чотири види пива під торговою маркою “Barley&Hops”:

– Преміум світле “Вінницьке”;
– Світле “Блонд-ель “Вінницький”;
– Пшеничне світле “Вайсбір”;
– Напівтемне “Віденське”.

4-го серпня в центрі міста у відомому закладі можна було спробувати вінницьке «Віденське» і “Блонд-ель “Вінницький»… І воно дійсно смачне, щільне та нічим не гірше за світові бренди.

Нагадаємо, що у Вінниці по вулиці Київській   в 2006 році  міський пивзавод остаточно припинив своє існування. Обладнання давно вже продане на металобрухт, на місці цехових корпусів споруджено житлові багатоповерхівки… Тож на згадку про вінницьке пиво лишилась тільки невелика колекція етикеток, а також зображення фірмової кронен-пробки, якою закорковувались пляшки “Вінницького”…

Нині маємо нову історію пива «Зварено у Вінниці!»