Днями завершилися змагання з пумсе та пара-пумсе «5-ts Lents worldwide sports taekwondo online poomsae and para poomsae championship 2021».

Разом з параатлетами Він­ницької ДЮСШ «Інваспорт» та Ладижинського спортивного клубу «Сіндо» участь взяли і тренери. Наші спортсмени не лише показали вмілу майстерність, а й посіли призові місця — 5 золотих та 3 срібних медалей. Золоті нагороди турніру вибороли Дарія Мигулько, Владислав Антонюк, Інна Трохименко, Діана Комлєва, Іванна Цапці­на. «Срібло» турніру здобули Оксана Мельник, сам тренер Сергій Брушніцький та Анастасія Дузяк.

– Я почала займатись кіокушинкай карате ще в третьому класі. Мене відвела мама, яка бачила, що я дівчинка активна та бойова. Перед тим були музика й танці, але із ними не склалось, — розповіла Настя Дузяк. — Зрозуміло, що відразу у спорті ідеально нічого не виходить. Та я не зупинялась і працювала над собою. Першу перемогу здобула у Гайсині на змаганнях. На обласних показала гірший результат, проте достойно себе проявила. На даний час маю десятки медалей та грамот.

Додамо, що Сергій Бруш­ніцький тренує людей із вадами опорно-рухового апарату на волонтерських засадах. Він підготував п’ять чемпіонів світу та багатьох призерів з міжнародних заходів. Став лауреатом волонтерської премії року від «Євромайдан SOS-2020» і отримав відзнаку із рук відомого режисера Ахтема Сеітаблаєва.

– Федір Верещагін — це мій найперший учень з інвалідністю. В нього немає кінцівки. Він одягає спеціальний жилет, шолом і починає відпрацьовувати удари ногою. Антон Швець єдиний у світі, хто б’ється на змаганнях зі зв’язаними за спиною руками, щоб вони йому не заважали. А у деяких його опонентів одна рука все ж працює. Це допомагає опонентам прикривати електронний жилет (за удари по ньому дають бали) рукою, — додає тренер. — Щодня своїх 14-х вихованців я навчаю передусім сили волі. Тренування допомагають їм фізично розвиватись, покращувати здоров’я, виховувати характер і допомагають повірити у власні сили. Дякуємо організаторам змагань за те, що тримають в тонусі, за ще одну можливість проявити себе. Це літо для нас дуже урожайне на перемоги. Загалом у кошику нашої невгамовної команди у цьому місяці вже є 17 золотих, 4 срібних та дві бронзові нагороди. Я вдячний атлетам за їхній труд, усім причетним — за допомогу та підтримку. Разом ми сила!

Валентина Лісова