За повідомленням ДСНС України, минулої доби внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 440 населених пунктів у 8 областях (Хмельницька – 206, Київська – 63 , Тернопільська – 42, Чернівецька – 39, Львівська – 36, Вінницька – 29, Житомирська – 23 та Кіровоградська – 2). До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

6 серпня у Тульчинському районі було підтоплено 1 підвальне приміщення, у Вінницькому, Жмеринському, Тульчинському, Хмільницькому, Гайсинському та Могилів – Подільському районах розрізано та прибрано 61 повалене дерево. Жертв та постраждалих немає. Відкачано 10 м3 води. Роботи завершено. Від ДСНС залучалося 68 осіб та 21 одиниць техніки.

-За ніч підрозділи здійснили 20 виїздів на проведення аварійно-рятувальних робіт. Було прибрано 61 дерево. Один випадок по відкачуванню води з підвалу житлового будинку. Звідти відкачали десять кубометрів води у Тульчинській ТГ. Станом на 7:00 знеструмлено 35 населених пунктів. Наразі підрозділи їдуть у Хмільницький район, там ще необхідно прибирати дерева, – йдеться у повідомленні ГУ ДСНС  у Вінницькій області .

Людмила Поліщук
Фото Сергія Хіміча