5 серпня у Барі на Вінниччині стався скандал за участю лікаря, депутата облради та згорьованої жінки, яка втратила на війні сина… І вимушена вибігати всі довідки по лікарях, які ганяють її по кабінетах і бюрократичних схемах. Коли за маму загиблого фронтовика заступився обласний депутат Олександр Хомяк, то лікар Косюк написав заяву про побиття… І понеслось! Версії, взаємні звинувачення, очні ставки та пошуки правди самими атовцями, які  9 серпня о 12.00 в Барі самі хочуть почути версію лікаря із перших вуст!

– Я помилилась, захищаючи «лікаря», який написав пост, що його побив депутат.

Тому маю перед вами вибачитись і розказати реальну, на мою скромну думку, версію.

Є мама загиблого воїна АТО. Вона перенесла онкологію, їй вирізали нирку, у чоловіка її проблеми зі здоров‘ям і ампутована нога. Для того, щоб отримати візочок, їй потрібно піти до хірурга, який би підтвердив, що у чоловіка дійсно немає ноги і що він потребує візочка, – пише про цей скандал голово ГО “Автомайдан Вінниця” Таїса Гайда. –   Вона місяць ходить до хірурга і просить підписати ту довідку, але той посилає її, мовляв, везіть мені чоловіка, щоб я пересвідчився. Жінка в розпачі, як його привезти, просить лікаря приїхати і пересвідчитись, на що той, ніби насміхаючись, типу нічог не знаю, за інструкцією маєте привезти мені, як у вас немає кому – то когось собі найміть.

Я не знаю, чи врізав йому депутат, чи ні, але я б на його місці не стрималась.

Тепер ви знаєте всю історію і можете зробити висновки

Тут я цілком підтримую

Хомяк Олександр

Версія лікаря ось тут https://www.facebook.com/story.php

А Володимир Саволюк із Барської міської ради оприлюднив таку версію подій:

– Широкого резонансу набув допис в Фейсбуці лікаря-хірурга міської лікарні В.Косюка відносно конфлікту між ним та депутатами О.Хомяком і В.Трачуком. Враховуючи серйозність ситуації, широкий розголос не тільки в нашій громаді, а й за її межами, міська рада не могла залишитись осторонь цієї неординарної події, – зазначив Саволюк. –  З метою вияснення реального перебігу подій, в міській раді 6 серпня було скликано зустріч за “круглим столом”, в якій взяли участь депутати обласної ради О.Хомяк, депутати міської ради, начальник поліції Сергій Петлик, головний лікар міської лікарні О.Костенко, головний лікар КНП «Барський МЦПМСД» В.Капіца, Ганна Йосипівна Водзяновська, атовці (нагадаю, син Водзяновської Андрій загинув під час бойових дій в зоні АТО), бажаючі жителі м.Бар та інші. Запрошували, зрозуміло, і В.Косюка, але він, пославшись на підвищений тиск, на зустріч не прибув.

Було детально заслухано всіх присутніх учасників інциденту. Виступив також головний лікар О.Костенко, начальник поліції С. Петлик, голова Спілки учасників АТО Барської громади Д.Гордієнко та інші. О.Костенко, зокрема, сказав: «Я хочу вибачитись перед Г.Й.Водзяновською за те, що в колективі, який я очолюю, є такі працівники, що дозволяють так себе поводити. Перед ним, насамперед, людина і ставлення повинне бути відповідне. У нас постійно чергує автомобіль, який при потребі довезе будь-якого лікаря будь-куди. Ви не маєте нікого наймати і ні за що платити. Лікар сам своїми руками створив проблему, а ми усі тепер маємо з цим розбиратись. Лікар фактично принизив людину на рівному місці. Є права, а є обов’язки, про які, на жаль, дехто забуває. Я ще раз прошу вибачення за дії нашого лікаря».

Думаю, після слів головного лікаря все стає зрозумілим, як кажуть, стає на свої місця. Не потрібно роздувати дешеві сенсації, спекулювати на тому, чого в дійсності немає, пробувати перевести стрілки з себе на когось.

Як міський голова вважаю, що в будь-яких ситуаціях на першому місці повинна стояти людина. Ми всі працюємо заради наших громадян, заради розвитку нашої громади. І якої б галузі це не стосувалось: економіки, медицини, освіти і т.д., ми всі повинні діяти, як одна команда, об’єднана однією метою, одними завданнями, головне з яких – поліпшувати життя наших людей, жителів нашої громади.

Що ж стосується даної ситуації, то я вважаю, що головне, це зробити всім правильні висновки і не допускати подібного в майбутньому.

І в соцмережі вже є версія «побиття» як від обласного  депутата та лікаря…

Але “33-й канал” на місці подій у Барі вирішив з’ясувати всі подробиці та підводні течії цього гучного скандалу.

Далі буде…

https://clck.ru/Wi5cf