Після 15 років суцільної тиші на ринку локального пива у Вінниці нарешті почали варити власний крафтовий продукт. Бо із 1 серпня брати Семенюки нв абсолютно новій броварні на території ВХС почали  випуск 4-х сортів пива “Зварено у Вінниці!” І перший великий репортаж  із броварні на вулиці Родіона Скалецького у Вінниці дивіться і читайте на 33kanal.com

Бо новина про появу нового сучасного Вінницького пива після того, як старий пивзавод на Київській закрився в далекому 2006-му, вже стала сенсацією для місцевих пивоманів.

Тим більше, що брати Семенюки налаштовані варити справі якісний європейський крафтовий хмільний напій у Вінниці.

– Солод із Німеччини, все обладнання із Угорщини, вода пом’якшена, наша вінницька.  Бари і оптовики самі назвали сорти, які найбільше люблять вінничани, а ми із братом варимо перше сучасне пиво Вінниці. І перші дегустації показали, що продукт вдався., – розповів комерційний директор ВХС Сергій Семенюк. – За раз варимо 2 тони пива і потім каскадним методом додаємо решту сортів. Все комп’ютеризовано майже на 100%, але без ручної праці неможливо. Тому працюємо по черзі – одне пиво варить брат, наступне – я!

В майбутньому відкриємо на Родіона Скалецького, 15 фірмовий магазин, де можна буде купити за 30-50 гривень/літр перше сучасне Вінницьке пиво. А поки що його можна спробувати прямо тут чи в кращих барах Вінниці та області.

На зиму зваримо ще 2 сорти Вінницького  – темний дункель та ще один сюрпризний сорт. І звісно, ми мріємо у майбутньому про фестиваль Вінницького пива.