Друга сесія «Тесту на людяність» сьогодні відбулась у Барі в кабінеті головного лікаря міської лікарні! Бо саме в цьому медзакладі  29 липня та 5 серпня стались скандальні події, які ославили давне місто Бар на всю Україну. Бо спершу місцевий хірург Косюк два тижні «футболив» прохання мами загиблого в АТО барчанина підписати документи його батькові, який залишився без ноги… В у фіналі чоловіча розмова із лікарем буцімто закінчилась ляпасом від обласного депутата Олександра  Хомяка, який заступився за маму загиблого атовця!

Тому сьогодні в Бар для з’ясування всіх обставин скандального конфлікту приїхали атовці із Вінниці та всього колишнього Барського району… І під лікарню навіть підтягнулась поліція, бо могло дійти до повторного мордобою!

Але за весь колектив лікарні, головного лікаря та того самого хірурга Косюка «віддувалась» заступниця, бо чоловіки в білих халатах нині поховались від жорсткої розмови із атовцями – один на лікарняний, інший – в раптове відрядження до обласного центру!

Що ж сказали лікарі за захист свого колеги, який до 5 серпня у Барі на Вінниччині знущався із згорьованої жінки, яка втратила на війні сина і нині має чоловіка із ампутованою ногою…

– Ваш хірург вже вибачився телефоном перед мамою нашого побратима, але ми йому нічого не пробачили. Бо за слова «Я вашого сина в АТО не посилав!» відповість кожен, хто так буде ставитись до родичів загиблих захисників України. Адже ми – фронтовики у  Бару та по всій країні горою будемо стояти за кожну маму, жінку та дитину, які залишились без своїх рідних! Бо коли ми воювали в окопах, хтось лежав під теплою ковдрою вдома і не думав про війну! Тому думайте над кожним словом, будьте людяними, благородними і щирими із цими людьми, які похоронили своїх дітей під прапорами України, – звернулись до заступниці головного лікаря Барської міської лікарні фронтовики. – Бо ми вимагаємо покарання лікарю, який так знущався із мами загиблого Героя… Ми його не били, а хто, може, бив, то х ним розбереться поліція. Бо дехто вважає, що за таке «мало дали!»

Якщо він на лікарняному, а головлікар чомусь раптом  «сховався за спідницю», тоді кажіть ви – як будете розбиратися із цією ганьбою в лікарі Бара.

Ми перші вам допомагали  із медикаментами та ремонтом, ми громадою виходили на пікет ОДА, щоб Барську лікарню не закрили… І тут мама загиблого Героя виходить від вас два тижні поспіль у сльозах, бо документи для соцзабезу не підписують, хабар не просять, але й справу не вирішують… Це як? Ми вас захисти на передовій, а ви нас тут лупите в тилу цими довідками та відмовками? Тому хочемо запитати, перш за все, за совість, людяність та клятву Гіппократа, про яку, мабуть, дехто давно забув за своїм «заробітчанством»?

За вас і Україну кров проливали на фронті, а окремі «упирі» нині п’ють кров із вдів та матерів загиблих Героїв! Такого не буде! Ось заява від атовців Барського району та всієї Вінниччини, де ми вимагаємо провести службове  розслідування і покарати винних. І на гальмах спустити цю справу ніхто не дасть… Бо перш за все, треба бути людиною, а не «сволотою». Чи ви в Барі не знаєте чиїм прізвищем названо вулицю, на якій живуть мама і батько Героя?

На ці вимоги заступник головного лікаря, який раптом зник «на Вінницю» у свій прийомний час, відповіла:

-Це буде прикра ситуація для всіх нас. Бо наш колега – хірург Косюк – ніколи голосу не підняв за роки роботи ні на колег, ні на пацієнтів. Службова перевірка за 2-3 дні з’ясує, хто винен і що порушив. І вас ми повідомимо про її результати. Але й бити лікаря на робочому місці – це неприпустимо! Тому він сьогодні не може перед вами звітувати, бо отримав моральну травму та знаходиться на лікарняному. А головний лікар не знав про ваш візит, а тому поїхав на Вінницю в службових справах. Вас слухаю  я, дякую за вашу підтримку лікарні та кажу про нашу вдячність кожному учаснику АТО! Але у нас тепер в лікарні своє «АТО», – заявила заступник головного лікаря по медичній частині.

Що сказала про вибачення лікаря Косюка мама загиблого атовця із Бара та версію цих подій від депутата Вінницької обласної ради Олександра Хомяка – читайте в середу в газеті “33-й канал”.

Далі буде…