Вінницька команда у Вишгороді взяла участь на чемпіонаті України із SUP-серфінгу і здобула кілька медалей. Хоча не обійшлося із без конфліктної ситуації, яка вплинула на розподіл медалей.

Спортсмени змагалися на Київському водосховищі, яке в народі називають “Київським морем».

–Було важко. Дистанція велика (10 км в “12,6” та 20 в “Elite”. Але ж як це було круто! Вважаю, жоден з учасників, незалежно від результатів і від дистанції, отримав купу незабутніх вражень та досвіду, – каже керівник вінницького SUP-клубу Костянтин Прилепський.

В активі вінничан – дві нагороди. Настя Янкевич посіла 2-е місце в “12.6”, а Олена Щерба – 3-е місце в цих перегонах. Оскільки протоколи з результатами через організаційні моменти не встигли вивісити, то тільки після нагородження було піднято конфліктне питання.

–Як виявилося, дівчина, яка йшла перед Настєю Янкевич суттєву відстань на дистанції і веслувала сидячи, і дівчина, якій дали перше місце – одна й та сама людина. Декілька людей це бачили. Але вони вирішили, що або організатори в курсі, або  дівчина зніметься сама. Бо ж всі знають золоте правило «більше трьох гребків сидячи – дискваліфікація». Бо інакше яке ж це веслування стоячи, – наголошує Костянтин Прилепський.

Отже, керівники вінницької делегації подали протест і вимагають віддати «золото» Насті Янкевич.

–Правила є правила. Розумію, що розглядання ситуації займе час. Але ж від мене вимагають “ну як там з’їздили?” Тож вважаю своїм правом назвати нашу Настю чемпіонкою України (на такій складній дистанції, в боротьбі з дорослими), – завершує Костянтин Прилепський.

Фелікс ЖАНІН