До редакції «33-го» звернулись жителі мікрорайону Тяжилів. Вони повідомили шокуючу інформацію про те, що дівчата-підлітки знущались над хлопцем з інвалід­ністю, який проживає в їхньому районі.

Окрім того, перехожому вдалось одну з їхніх сутичок зафільмувати та викласти в соціальні мережі. Ролик швидко набрав популярності, тому дівчата «прославились» на всю Вінниччину.

— Батьки не реагують на витівки своїх дітей у малому віці, тому, на жаль, їх виховує вулиця. Закликаю суспільство втручатись в такі ситуації. Бо чим менша дитина, тим більше шансів її відвернути від поганих вчинків. Люди, захистіть кого потрібно, зробіть зауваження. Сьогодні потерпів парубок, а завтра може бути інша дитина, — зазначає Анна Дорофієвська.

— У дітей немає нічого святого. Славик і так нещасна людина, бо має інвалідність із дитинства. Хто б міг подумати, що наші підлітки на таке здатні… Вони чомусь не нариваються до старших і сильніших. А ображають, тих, хто не може дати відсіч, — обурена Юлія Кошмул.

Як повідомили нашим журналістам, із потерпілого Славка знущаються постійно.

— Слава — дорослий чоловік. Йому більше 40 років. Та він інвалід із народження. Хлопця і справді шкода, бо він постійно потерпає від знущань підлітків із місцевих. Він слабкий та не може дати відсіч. З дитинства його називають «Сявою». Він важко хворіє і не відходить гуляти далі нашого району. Хоч вже і дорослий, та навіть муху не образить. Шкода хлопця. У даній ситуації чітко видно, як декілька дівчат загнали його в куток та почали знущатись. Одна дівчинка — головна героїня відео — била його в живіт з ноги. Інші допомагали його втримувати. Кажуть, що опікуни Славка написали заяву в поліцію. В подальшому будуть знову судитись за знущання над людиною з інвалідністю. Ми ще раз бачимо, що наше суспільство не готове приймати людей з особливими потребами. Немає ні толерантності, ні людяності, — кажуть жителі Тяжилова.

Нашим журналістам вдалось встановити, що кривдники інваліда — це 12-річні дівчата-підлітки зі школи №12. Їхні рідні заперечують звинувачення.

— Відео і справді виглядає, як побиття, але ніхто не знає, як насправді склалась ситуація. Дівчата постійно гуляють на стадіо­ні, який знаходиться навпроти школи. От 40-річний Славко і пригледів собі компанію цих дівчаток— підлітків. І щодня бігав за ними по стадіону, намагався пообіймати та показував свої чоловічі принади. Тому вони і почали з ним розбиратись, бо він приставав, — розповідають рідні під­літків.

У поліції підтвердили інцидент. Зазначили, що складено протокол на батьків «героїні» відео.

До поліції надійшла заява від мешканки міста Вінниці, яка є опікуном чоловіка, 1973 року народження, через стан його здоров’я про те, що неповно­літня дівчина вдарила його. По­ліцейські Вінницького районного управління поліції провели перевірку заяви, встановили, що удар ногою чоловіку завдала 12-річна школярка. Неповнолітня пояснила, що напередодні цей чоловік кинув у неї каменем. З нею та іншими неповнолітніми, які були свідками інциденту, та їх батьками поліцейські провели роз’яснювальну роботу, пояснили про неприпустимість такої поведінки та її правові наслідки.

Оскільки дівчина не досягла віку, з якого настає відповідальність за вчинення правопорушення, на її батьків склали протокол за ст. 184 КУпАП — про невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

Софія Копач