Паралімпійські ігри-2020 пройдуть у Токіо з 24 серпня по 5 вересня. У Токіо в кульовій стрільбі Вінницю представлятиме спортсмен Олексій Денисюк. А Вінниччину – Мар’яна Шевчук (пауерліфтинг) і Антон Швець (паратхеквондо).

Вінничанин Олексій Денисюк на Паралімпійських іграх в Ріо у 2016 році завоював «бронзу» у вправі Р4 (стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів). Тоді у командному заліку наша команда здобула бронзову медаль. Вже за три роки, у Сіднеї (Австралія) на чемпіонаті світу з кульової стрільби серед паралімпійців, Олексій виборов «золото» в індивідуальній вправі Р3 (швидкісна стрільба з малокаліберного пістолета на 25 м, клас SH1, змішана дисципліна), та бронзову медаль у вправі Р4 (стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів).

У дитинстві Олексій Денисюк відвідував секцію карате, але після травмування він не зміг повернутись до цього виду спорту, тому зосередив свою увагу на кульовій стрільбі. Працює результативно – отримує багато нагород на змаганнях різних рівнів. Зокрема, він є володарем Кубку світу, рекордсменом світу у стрільбі з пневматичної зброї, майстром спорту міжнародного класу. Тренер спортсмена – Денис Мустафаєв.

Мар’яна Шевчук представляла нашу область та країну на Паралімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Вона тоді посіла четверте місце. Мар’яна – чемпіонка світу серед спортсменів з вадами ОРА і перша у світовому рейтингу.

Цього року паратхеквондо вперше включили до програми Паралімпійських Ігор. Антон Швець із Ладижина став єдиним спортсменом в Україні, який виборов ліцензію з цього виду спорту.

«Ми підтримуємо наших спортсменів та віримо у їхню перемогу. Олексій Денисюк дуже талановитий та цілеспрямований, у нього все вийде. Я його знаю давно і переконаний у його перемозі. Наші вінницькі спортсмени найкращі», – сказав голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський.