Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно одного з адвокатів Ради адвокатів Вінницької області, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень. Його підозрюють у шахрайстві – він обманув підзахисного і привласнив собі 15 тисяч доларів. У разі доведення вини адвокатові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Про це повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що адвокат, діючи умисно та з корисливих мотивів, з метою незаконного заволодіння чужим майном, шляхом обману та зловживання довірою, усвідомлюючи протиправність своїх дій, повідомив підзахисному завідомо неправдиву інформацію про необхідність передачі судді Вінницького міського суду грошових коштів у сумі 15000 доларів США, нібито за призначення йому покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Отриманими грошима, які не мав намір нікому передавати, адвокат розпорядився на власний розсуд.

У подальшому правоохоронцями зловмисника затримано.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, адвокатові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Роман Ковальський