У селі Вербівка Погребищенської територіальної громади місцевий фермер незаконно тримав у заручниках свого працівника.

43-річного чоловіка у спеку утримували у металевій сушарці для фруктів, яка знаходилась всередині зерносховища, зовні засипана зерном. Без води та їжі його утримували майже добу. Крики про допомогу почула місцева жителька. Жінка викликала правоохоронців, які звільнили заручника з металевої сушарки.

За словами т.в.о. начальника відділу поліції №4 Вінницького районного управління поліції Олександра Степанкова, поліцейським довелося лопатами розчистити від зерна прохід до дверей металевого бункера, всередині якого знаходилась сушарня. А там — робітник. Приміщення було у металевих полицях для сушіння фруктів, тому чоловік міг там лише навпочіпки сидіти.

Після звільнення потерпілий пояснив поліції, що його незаконно позбавив волі фермер, в якого він неофіційно працював різноробочим. Підприємець у такий спосіб вирішив покарати робітника, який погано поремонтував трактор. Жодних коштів за виконання різного роду робіт на фермерському господарстві працівник не отримав.

Такі дії 58-річного під­приємця кваліфіковані як незаконне позбавлення волі людини, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань. Фермеру оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 ККУ — незаконне позбавлення волі. За такий злочин передбачено покарання — до п’яти років ув’язнення. Слідство готує клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Каріна МАЄВСЬКА