Як стало відомо нашому кореспонденту, рідні за фактом смерті не звертались до правоохоронців, щоб розслідувати халатні дії стоматолога. Офіційна причина — менінгіт.

28 липня йому мало виповнитись 52.

У «33-му» ми вже писали детально про цю шокуючу історію, коли вінничанин Віктор пішов до стоматологічної поліклініки полікувати зуба.

Там йому надали допомогу. Але замість покращення рознесло всю щоку та почав мучити нестерпний головний біль.

До першої інфекційної вінницької лікарні він вже потрапив у реанімацію. Чоловік перебував у комі, і йому поставили невтішний діагноз — менінгіт.

І ось трагічна новина — на 52 році життя Віктора Олійника не стало.

Більше тижня чоловік лежав у реанімації інфекційного відділення у міській лікарні №1 під апаратом ШВЛ.

– Ми впевнені, — ділиться з журналістами родичка Галина, – у всьому винна операція у стоматолога, яку провели чоловіку незадовго до того. Мовляв, через халатність виникло зараження крові, яке, зрештою, і призвело до ось таких наслідків.

– Віктор працював робочим на паркетному заводі «Барлінек». Від першого шлюбу в нього діти, останні три роки він проживав з моєю братовою. Це був здоровий чоловік, ніколи ні на що не скаржився. Більше місяця тому у Віктора напухла десна, це призвело до появи кісти. Наскільки нам відомо, чоловік поїхав на Вишеньку у міську стоматологічну по­ліклініку, — розповідає братова постраждалого. – Там його прооперували. Він повернувся додому і ще якийсь час ходив на роботу. Хоча страшенно боліла голова, він приймав знеболюючі.

Одного вечора піднялась температура та почалась блювота. Дружина викликала «швидку допомогу», і його відразу повезли у реанімацію інфекційного відділення. Віктор там, так і не приходячи до свідомості, помер. Лікарі постійно наголошували — стан важкий, стан важкий… Сказали, що це менінгіт. Пропонували взяти пункцію, але не встигли, бо почався набряк мозку.

У жінки передінсультний стан. Оскільки у Віктора не було ніяких документів зі стоматологічної лікарні та знімка, ми ходили туди самі і намагались дізнатись правду. Втім, цього не вдалось зробити, бо чоловік помер.

У Вінницькій міській лікарні №1 підтвердили, що стан пацієнта був вкрай важкий. Тому врятувати його не вдалось. Офіційна причина смерті — менінгіт та його наслідки.

Рідні не звертались офі­ційно до правоохоронних органів як постраждалі, щоб порушили кримінальну справу за фактом халатних дій стоматолога, який лікував Віктора. Переконані, що правди вони не доб’ються,..

Андрій ВЛАСЕНКО