Понад 400 спортсменів із 23 країн змагались за світову першість у Болгарії.

До складу національної збірної України потрапили 9 спортсменів з Вінницької області, які зуміли здобути 6 нагород різного ґатунку. В результаті спортсмени нашої області показали високі результати і змогли здобути 7 медалей. Чемпіоном світу став Бердиш Іван — тренер Дмитро Мельник, срібну нагороду здобула Городівська Анастасія — тренер Сергій Городівський. Бронзові нагороди отримали Олійник Сергій, Ростислав Очеретний та Олександр Соловей, — розповідає президент Вінницької федерації змішаних єдиноборств ММА Володимир Соляр.

У командному заліку збірна України посіла І місце, 2 — Росія, 3 — США.

Змішані єдиноборства набирають популярності у всьому світі. Бо це унікальне поєднання всіх бойових мистецтв.
А саме, боксу, кікбоксінгу, вільної боротьби, греко-римської, дзюдо та навіть бойового самбо. І це ще не все. Лише у цьому виді спорту спортсмен може перемагати завдяки своїм сильним сторонам. Дехто виграє бої, маючи сильний удар, а хтось – спритність ніг.

Перед чемпіонатом України ми робимо внутрішній відбір у нашій області. Веземо тільки кращих із кращих. По Він­ницькій області є 16 клубів, які займаються змішаними єдиноборствами ММА. Це Тульчин, Погребище, Жмеринка, Хміль­ник та Чечельник. Вінничани підкорюють суддів своїм професіоналізмом. У першу чергу, це заслуга тренерів, які переймають досвід не лише в кращих українських колег, а і світу.

Ганна ПРОЦЮК