Жінка важкохвора. Діагноз — розсіяний склероз. Окрім цього, має проблеми опорно- рухового апарату — шкутильгає.

«Чекаю, щоб хвороба вбила тебе замість мене!» – говорить мені колишній чоловік. Я живу з ним в одному будинку та щоночі засинаю із страхом, що він мене поб`є. Потерпаю від домашнього насильства та ще й не можу розділити спільно нажите майно. Тому я прошу органи влади звернути увагу на мою сім`ю та допомогти розібратись.

27 років прожила з чоловіком у шлюбі, але останні роки я вимушена регулярно викликати додому поліцію. Адже тепер моє життя перетворилося на муку — колишній чоловік намагається мене зробити божевільною!

Я хочу розповісти свою історію та попросити захисту в держави. Мій чоловік хоче мене запроторити до психічної лікарні, аби не ділити зі мною майно після розлучення. Хоча я маю всі потрібні довідки від лікарів, які підтверджують те, що я при здоровому глузді.

У 2018 році ми з чоловіком розлучились, тому що він наді мною знущався, але ми з ним ще досі живемо в одному будинку. Чоловік не дозволяє користуватися приладами, які є в будинку. Виділив мені лише кімнату на першому поверсі, в якій відключив опалення. Я була змушена всі свої речі віддати знайомим на зберігання, тому що колишній чоловік приходив до мене в кімнату без мого дозволу і крав все, що там знаходилося – від грошей до нижньої білизни. Я майже кожного дня викликаю поліцію, але немає ніякого толку, тому що він — власник будинку.

З 1994 року я стала себе погано почувати, було постійне відчуття слабості. В 1996 році народила первістка – дочку – і лише на четвертий місяць після пологів почала вільно пересуватись. У 2005 році народила синочка, який захворів на рак крові, і коли йому потрібно було робити переливання, то його батько — мій колишній чоловік – відмовився. Попри це врятувала свою дитину.

Мені не потрібно чужого, я претендую лише на своє! Мій чоловік хоче видати мене за психічно хвору, аби я залишилась ні з чим”.

Софія Копач

Від редакції: з етичних міркувань ми не вказуємо прізвище та координати потерпілої. Та готові їх надати поліції та соці­альній службі.