Про цю резонансну аварію, яка сталась у березні під Одесою, ми вже розповідали…

Автівка Hyundai Sonata, в якій перебував 32-річ­ний начальник Ямпільського від­ділення поліції Олександр Парфонов, зіткнулася зі службовим автомобілем одеської патрульної полі­ції Toyota Prius. Він, будучи пасажиром, загинув на місці… В нього залишились дружина та двоє дітей. Ще двоє пасажирів Hyundai травмувалися. Це були начальник Могилів-Поділь­сь­кого райвідділу поліції Василь Ободовський, начальник сектору реагування Могилів-Поділь­ського району Євген Іваненко, його заступник — Олександр Трибой. Всі офіцери з «Хундаю» були переведені на службу у Вінницьку область із Одеси вже за час керівництва одесита Івана Іщенка. А в той фатальний вечір вони їхали додому привітати дружин з 8 Березня…

Відразу після НП було опубліковано відео автотрощі — на ньому видно, як поліцейські рухаються з вимкненими спецсигналами заднім ходом, що заборонено правилами, а після зіткнення включають проблискові маячки. В результаті зіткнення двох машин «Сонату» відкинуло на відбійник і авто загорілось. Тоді казали, що правила порушили дві машини. Й навіть публікували попередньо інформацію, що винуватець ДТП саме водій «Пріуса» — 26-річний одесит Дмитро Стоян, лейтенант поліції, який разом з іншими членами екіпажу перебував при виконанні посадових обов’язків. Його тоді також госпіталізували у лікарню із закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку, тупою травмою живота та забиттям грудної клітки.

Але днями стало відомо, що слідство цієї резонансної ДТП завершилось і ось що повідомили:

– Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських, обвинувачених у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина (ч. 2 ст. 286 КК України), — повідомили нашому журналісту у прокуратурі. — Нагадаємо, що 5 березня цього року інспектор управління патрульної поліції в Одеській області, керуючи службовим автомобілем Toyota prius, на автодорозі Київ-Одеса, в зоні діяльності стаціонарного посту «Дачне», виїхав на ліву смугу попутного йому руху проїжджої частини. Тим самим створив перешкоду у русі автомобілю Hyundai sonata, який рухався в бік Одеси, внаслідок чого сталося зіткнення транспортних за­собів. У свою чергу, водій автомобіля Hyundai sonata, співробітник одного з рай­відділів по­ліції ГУНП в Він­ницькій області, рухався зі значним перевищенням швидкості, у зв’язку з чим відповідно не відреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив зіткнення зі службовим авто Toyota prius. Одразу після зіткнення автомобіль Hyundai sonata відкинуло на парапет розділової смуги. Внаслідок 31-річний пасажир автомобіля Hyundai sonata загинув на місці, а інший пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві.

А тим часом громадські активісти стверджують, що у цій історії крапку буде ой як непросто поставити саме через фігурантів НП. Всі вони поліцейські.

Валентина Лісова