До редакції «33 каналу» звернувся пан Костянтин, батько учня однієї зі шкіл Вінниці. Він за допомогою спеціального пристрою вимірював якість повітря в класах без кондиціювання. І повідомив, що після провітрювання через 15-20 хвилин якість повітря стає незадовільною.

Ситуацію прокоментувала директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко:

– Це проблема не лише Вінниці, а всієї України. Міська влада наразі в першу чергу займається утепленням навчальних закладів. Наступним кроком буде рекуперація повітря. Із часом встановлюватимемо рекуператори для постійного природного вентилювання повітря.

Наразі в зв’язку із чинними санітарно-епідеміологічними вимогами в умовах пандемії провітрювання в класах вінницьких шкіл здійснюється постійно.

– За цим слідкує класний керівник і адміністрація школи. Бо від цього залежить епідеміологічне благополуччя того чи іншого закладу і всієї територіальної громади, – додала Оксана Яценко.

У Вінниці вже починають потроху встановлювати рекуператори для постійного природного вентилювання повітря у закладах освіти. Цього вимагають нові будівельні норми!

– Зараз будується корпус дитсадочку № 16. Там вже передбачено встановлення рекуператорів, – пояснила директорка міського департаменту освіти. – Ми працюємо над розв’язанням питання вентилювання і рекуперації. Але у Вінниці й в цілому в Україні це фактично лише перші кроки.

Фелікс ЖАНІН