До редакції «33 каналу» звернулися батьки майбутніх першачків школи № 21. Вони незадоволені тим, що до першого класу записалося одразу 38 учнів, що перевищує допустимі нормативи.

Ситуацію прокоментувала директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко прокоментувала «33 каналу»:

– Батьки першокласників школи № 21 приходили до мене на прийом. Хоча перед цим мала спрацювати дирекція, яка несе відповідальність за всі події у навчальному закладі. Не потрібно було робити такий великий клас. Адже поруч є школи, куди можна влаштувати дітей.

В міському департаменті освіти працюють із батьками першачків школи № 21, аби знайти компроміс.

– До початку навчального року є ще час. 38 учнів в одному класі точно не буде. Ми надаємо батькам дітей інформацію щодо наявних місць у сусідніх школах, аби забезпечити всім надання освітніх послуг, – додала Оксана Яценко.

Поки що, згідно із Законом України «Про повну середню освіту», в класах допускається наявність 30 учнів. Норматив «не більше 24 учнів в класі» вступає у дію із 2024 року.

– В зв’язку із тим, що Вінниця вже вшосте була визнана найкомфортнішим містом в Україні, до нас постійно приїздять молоді родини із дітьми. І середня наповнюваність класів у нашому місті – найвища в країні, – каже Оксана Яценко.

За її словами, міська влада робить все для того, щоб будувати нові садочки і школи, але це потребує значних коштів і часу.

Фелікс ЖАНІН