Наразі на вступ до перших класів всіх шкіл Вінниці подано 4954 заяви. Про це «33 каналу» повідомила начальник міського Департаменту освіти Оксана Яценко. Для порівняння: торік у нашому місті було понад 5070 першокласників.

– Поки є лише оперативна інформація. Постійно знаходяться батьки, які забули, що їх дитині потрібно йти до першого класу, і зараз приносять документи. Ще можуть додатися один-два десятки майбутніх першокласників. Хоча документи необхідно було здати до 1 червня, – прокоментувала Оксана Яценко.

Найбільше охочих йти до першого класу шкіл № 24, № 5, № 25, № 6 і № 27 (вона єдина в мікрорайоні Тяжилів).

– По порядку зарахування і переведення дітей є три категорії учнів, яких директор зобов’язаний прийняти першочергово. Це територія обслуговування закладу освіти (місце проживання); у кого старші братики або сестри там навчаються; у кого в цій школі працюють батьки. Решту дітей приймають на вільні місця, – додала Оксана Яценко.

Велику роль у прийнятті рішення батьків піти до тієї чи іншої школи відіграють такі фактори, як наявність підготовчого класу («Дошколярика»); ім’я і авторитет вчителя; державна програма, за якою працює навчальний заклад (адже є різні альтернативи).

Фелікс ЖАНІН