П’ятий президент України (2014-2019), лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко зазначає, що втрата можливості отримувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг чотирма мільйонами українських сімей боляче вдарить по незахищеним українцям восени поточного року, коли почнеться опалювальний сезон, повідомляється на сайті політсили в середу.

“Що ми робили в свій час? Використовували субсидії… Для цього не треба було жодних документів, паперової тяганини. Просто даєш заявку – і тобі виділяють гроші… До цього були залучені 7 млн домогосподарств в Україні… Зараз замість 7 млн залишилося менше 3 млн. 4 млн залишилися віч-на-віч зі своїми проблемами”, – сказав Порошенко в інтерв’ю на телеканалі “Думська”.

Політик зазначив, що передбачені на субсидії кошти скорочені чинною владою більш ніж удвічі і вже використані на 85%. “А чим покрити другу половину року? На кого вони хотіли перекласти відповідальність? На місцеві органи влади. Нехай мери відповідають. Це ще й руйнує децентралізацію”, – зазначив він.

“Ми готові підказати, поділитися досвідом, що ми робили з 2014 до 2019 року. Різко збільшити кошти на субсидії – позиція перша. Позиція друга – ми забезпечили імпорт газу з Європи”, – сказав Порошенко.