І перш аніж добратись до Мазурівки, він 50 км пробирався лісами та полями, переховуючись від викрадачів.

Чи наздоганяли вони його та чи посилали погоні – не уточнює.

Але вимагає закритих слухань по його справі. Бо, мовляв, те, що він розкаже, загрожує його життю.

А тим часом жителі Мазурівки подовжують ділитись із «33-м» деталями того дня:

– Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому дали їсти, пити.

Із села подзвонили у поліцію. На місце виїхали очільники районної поліції та окружної прокуратури, слідчо-оперативна група.

Згідно з офіційним зведенням правоохоронців, екссуддя назвався, але документів при собі не мав. У сільраді він сказав, що був викрадений “невідомими особами”. Однак під час спілкування з правоохоронцями від написання будь-яких заяв відмовлявся. “Видимих тілесних ушкоджень” на ньому не зафіксували.

Він нібито сказав поліції, що хоче поїхати в столичну Службу безпеки України разом з працівниками спецслужби.

“Після чого за власним бажанням прослідував та сів у автомобіль співробітників Могилів-Подільського міжрайонного відділу УСБ України у Вінницькій області… На зазначеному автомобілі громадянин, який представився Чаусом М.О., у супроводі співробітників СБУ… виїхав з місця події”, – йдеться у зведенні.

За припущенням, їхав екссуддя не лише автівкою. Служба безпеки, ймовірно, була готова до “знайдення”, і на Чауса чекав спеціальний транспорт у Вінницькому аеропорту. Під Київ його доставляли, зокрема, гелікоптером.

Чи ведуться пошуки викрадачів Чауса на Вінниччині? Чи є за його описами і заявами орієнтування на тих чи інших осіб?

Про це ми запитали у правоохоронців. Нам відповіли, що це таємниця слідства.

Серед місцевих ходять розмови, що до переправлення нелегально через кордон причетне так зване угруповання Царів-Жуків. Але чи за завданням спецслужб вони переправляли через молдавський кордон Чауса, чи на замовлення тих, хто не хоче, щоб суддя заговорив – невідомо.

Але погодьтесь – чоловік заявляє про міжнародну банду на Вінниччині, яка викрадає людей, переправляє нелегально через кордон, піддає тортурам. тримає їх у підвалах в масках…. А пошуки їх – наче і не ведуться? Чи ми помиляємось?

Андрій Власенко