Прецедент стався у прикордонному загоні, котрий дислокується на Вінниччині. Наразі  керівництво Вінницьокї спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Пресслужба відомства розповідає, що хабар військовослужбовці отримали від місцевого жителя за безперешкодну порубку дерев в контрольованому прикордонному районі. А перед цим громадянину, котрий хотів вирубувати дерева, двічі повідомили про гроші, щоб приховати злочин від правоохоронних органів.

17.08.2021 старшина, який діяв за попередньою змовою з вищевказаним військовослужбовцем цього ж прикордонного загону, одержав від громадянина грошові кошти в розмірі 10 600 грн. Одразу після одержання неправомірної вигоди старшину затримали на місці вчинення кримінального правопорушення. Гроші вилучили.

Затримання відбулось за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури співробітниками Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниця) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБ України у Вінницькій області та сприяння керівництва ДПСУ.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Ілона ВАЛЬТЕР