48-річний вінничанин Сергій Паршенко пересувається на візку. Водночас тренує боксерів і кікбоксерів різного віку.

Для занять Сергій Паршенко використовує власні розробки. Понад 1,5 року тому він запатентував оригінальний тренажер «Тренер», який стане в нагоді «ударникам» – боксерам, каратистам, кікбоксерам тощо. Туди входить пружинний елемент, що допомагає відчувати напругу спортсмена і знімати її. Він дещо нагадує два молоточки, пов’язані між собою пружиною.

А днями фахівець отримав патент на ще один унікальний тренажер «Підкова» для зміцнення передпліччя. Він зроблений із заліза і пружин. Сергій Паршенко прокоментував «33 каналу», якою є користь від його нового винаходу.

-Тренажер «Підкова» зміцнює плечовий пояс, зап’ястя. Його можуть використовувати армрестлери, пауерліфтери, боксери, борці та представники різних видів єдиноборств. Планую налагодити комерційний продаж своєї розробки. Поки він коштує приблизно 500 гривень. В упаковці та більш яскравому вигляді «Підкова» коштуватиме на 100 гривень дорожче, – розповів Сергій Паршенко.

Раніше тренажер «Підкова» тренер лише дарував спортсменам, аби протестувати його. Такий пристрій, приміром, є у в організації серед людей з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія». Там його використовують для відновлення і реабілітації людей. Існують і спеціальні «Підкови» для дітей та юнаків.

Сергій Паршенко – кандидат у майстри спорту із кікбоксингу. Тренує із 18 років. Була перерва, пов’язана із травмою спини на тренуванні, після якої Сергій почав пересуватися на візку. Такі тренери – велика рідкість не лише для України, але й світу.

Удари руками наставник демонструє сам. Ударами ногами – або шляхом відео в Інтернеті, або за допомогою досвідченого учня. Також демонструє вихованцям відеозаписи своїх боїв у молоді роки.

Фелікс ЖАНІН