Такої гучної та грошової справи у Вінниці давно не слухали! Бо 12 серпня Вінницький апеляційний суд залишив під вартою касирку Хмільницького «Медичного центру реабілітації залізничників», яку підозрюють у привласненні майже 5 мільйонів гривень!!!  

Втім, у цей день суд дав шанс підозрюваній жінці вийти на волю під заставу у розмірі  713 700 гривень.

Адвокат  засудженої просив скасувати рішення першої інстанції та застосувати до його підзахисної як запобіжний захід особисте зобов’язання або домашній арешт. Але прокурор у цій справі впевнений, що ухвала слідчого судді Вінницького міського суду – законна й обґрунтована. І на волі підозрювана зможе впливати на свідків, — повідомила прессекретар Вінницького апеляційного суду Надія Чорна.

Але найбільш сенсаційно прозвучали із клітки слова касирки та її версія про зникнення 5 мільйонів із санаторію:

– Я нікуди не збираюся їхати. Тут – мої діти і внуки. 24 роки працюю касиром. Були різні перевірки. Я не знаю, хто це і що це. На старості зробили мене аферисткою, – сказала засуджена працівниця санаторію на судовому засіданні 12 серпня.

До речі, згідно з матеріалами слідства,  жодних показань підозрювана досі не надала… Чому вона мовчить? Може, керівництво закладу наказало їй мовчати? Чи це така тактика захисту від її адвоката?

Зрештою, судді Апеляційного суду погодилися з ухвалою першої інстанції: залишили жінку під вартою до 27 вересня, якщо вона не внесе заставу в 713 тисяч.

Нагадаємо, що слідство встановило: «У касових документах 62-річна підозрювана не показувала кошти, що надходили від пацієнтів за продовження терміну путівки або про амбулаторне лікування. Однак корінець від прибуткового ордера зі штампом «Сплачено» відпочивальникам видавала, а їхні заяви й прибуткові касові ордери знищувала.

По цій гучній справі «33-й канал» готує велике журналістське розслідування про зникнення цих 5 мільйонів із каси санаторію залізничників у Хмільнику.

Сергій Годун