Другий день візиту до Вінниці швейцарської делегації почався із вітань із Днем Незалежності України. Та спільної прес-конференції мера Вінниці Сергія Моргунова та голови швецарської делегації Другого Віце-Президента Національної Ради Швейцарії Мартіна Кандінаса після короткої ознайомчої зустрічі та обміну думками у ВМР.

– Вже 25 років Швейцарія допомагає Україні, а з містом Вінниця маємо тісні зв’язки вже 15 років поспіль. І ми приємно вражені, як ви змінюєте своє місто, громаду, трансформуєте та цифровізуєте послуги для своїх громадян, спілкування містян із владою… Та успішно вмонтували трамваї із Цюріха у свою транспортну систему. Знаєте, вчора під час подорожі у швейцарських трамваях Вінницею я почувався, як вдома. І дуже приємно, що ви не лише переймаєте наш досвід. Але й самі запускаєте передові сервіси, які нам варто у вас запозичити. Тому 15 років тісної співпраці Швейцарської Конфедерації із Вінницею показали, що ваше місто справді є чемпіоном України з інновацій! І ми вже будуємо плани на найближчі 15 років із паном бургомістром (мером). Наступного року ми передамо Вінниці ще 35 трамваїв, а Сергій Моргунов бажав би 70…, – зазначив Другий Віце-Президент Національної Ради Швейцарії Мартін Кандінас у Вінниці.

У свою чергу, міський голова Вінницької територіальної громади після результативної зустрічі із швейцарськими колегами подякував Уряду Швейцарської Конфедерації не лише за трамваї, а чисельні реалізовані у Вінниці проєкти від модернізації системи котелень та опалення до масштабних інфраструктурних проектів по місту та в електронному самоврядуванні.

– Швейцарія одним із найбільших друзів України, а для Вінниці ви точно №1. Мої колеги вже розповіли та показали, як ми втілили у життя ваш досвід та в якому напрямку рухається наша громада згідно Стратегії 2030. Водночас, я хочу звернути вашу увагу на маленькі містечка та села Вінниччини, які після децентралізації отримали нові можливості та чекають на вашу допомогу. Адже мільйони українців уже відчули покращення і комфорту свого життя завдяки реалізації у зокрема, а Вінниці та Україні, загалом, спільних із Швейцарією проєктів. І від імені громади міста я вас запевняю, що ми відкриті до нових ідей та проектів!, – зазначив Сергій Моргунов.


Після цього разом із паном Мартіном Кандінасом Сергій Моргунов сьогодні дав старт новому посталу міста Вінниці.

Нагадаємо, що 23 серпня, до Вінниці з дводенним візитом приїхала швейцарська делегація. Гості знайомились з результатами проєктів, які вже були реалізовані Вінницею у співпраці зі Швейцарією. Разом з міським головою Сергієм Моргуновим вони проїхались у цюріхському трамваї, який туристами давно вже сприймається як елемент бренду нашого міста. Також говорили про масштабні інфраструктурні проєкти, які є у стратегічних планах розвитку Вінниці. Як приклад реалізації таких амбітних ідей, закордонним гостям показали оновлену вулицю Замостянську.