У Гнєзно (Польща) фінішував чемпіонат Європи з хокею на траві серед чоловічих збірних. Змагання проходили в групі «Чемпіоншип-2», другій за значенням.

На старт вийшла й збірна України, основу якої складали вінничани. В стартовому поєдинку вона розійшлася миром із шотландцями – 4:4. В другому матчі українці розгромили Швейцарію – 5:1. В завершальному поєдинку групового етапу наша збірна поступилася Австрії – 1:2. Як наслідок, третє місце в групі, що унеможливило боротьбу за медалі.

У «втішному» турнірі (за 5-8 місця) Україна поступилася Італії – 0:1 і здолала Хорватію – 5:3. В підсумку маємо загальне шосте місце серед восьми команд.

-Нашим завданням був вихід до першої четвірки команд. Але в матчі з Австрією за 10 секунд до фінального свистка суддя помилково призначив небезпечний малий кутовий удар. Ми пропустили і програли. Хоча в тому епізоді фолу, вочевидь, не було, – сказав «33 каналу» другий тренер збірної України Микола Касянчук.

За протест треба було сплатити великі гроші. До того ж зазвичай вони не задовольняються.

–Тому результат залишився в силі. Хоча за грою ми мали б бути значно вище в турнірній таблиці, – додав наставник.

Чемпіонами стали австрійці. Вони у вирішальній грі здолали в серії буллітів (після «сухої «нічиї в основний час) Шотландію – 4:3. Бронзові нагороди – у Ірландії.

Фелікс ЖАНІН