Відомий український дипломат Костянтин Єлісєєв прокоментував заяву Посольства США щодо нападу на п’ятого президента, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка.

“Я вітаю реакцію Сполучених Штатів на цю абсолютно непристойну і неприпустиму подію”, – сказав Єлісєєв в ефірі “Прямого”.

Він не виключив, що найближчим часом відбудуться аналогічні реакції з боку і Європейського Союзу.

“Тому що вчора це було сприйнято дуже болісно нашими партнерами. І навіть віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс вчора це порівняв із нападом на Навального в Росії”, – повідомив дипломат.

“Такі речі, особливо коли йдеться про лідера демократичної опозиції, і про взагалі будь-якого громадянина України, такі напади є абсолютно неприйнятними”, – наголошує Єлісєєв.

“Тому, я думаю, це сигнал Банковій, і, звичайно, це дуже погано, що відбувається напередодні візиту президента Зеленського до Вашингтона, оскільки, як ви бачите з реакції США, Вашингтон такі речі не пропускає”, – резюмує Єлісєєв.

Як відомо, напад на Петра Порошенка був здійснений 24 серпня у самому центрі столиці, де Порошенко брав участь у багатотисячному Марші патріотів. П’ятий президент разом із родиною загиблого морпіха Ярослава Журавля у цей час покладав квіти до меморіалу Героїв Небесної сотні. Окрім Порошенка дісталося і кільком ветеранам-учасникам маршу.

У “Європейській солідарності” відповідальність за напад “тітушки” покладають на Офіс Зеленського. Пізніше було оприлюднене відео, з якого видно, як поліція швидко відвела затриманого учасниками маршу нападника в бік вулиці Банкової і сховала за кордоном силовиків.

Згодом Петро Порошенко виступив перед прихильниками на Співочому полі. Він подякував патріотам за потужний Марш захисників України і зокрема звернувся до Володимира Зеленського.

Наступного дня після інциденту посольство США засудило напад на Петра Порошенка. Там зазначили, що фізичним нападам на політиків, журналістів чи будь-яких членів суспільства немає місця у процвітаючій демократії.

За інформацією
телеканалу “Прямий”