У “Різному” на 11-й сесії Вінницької міської ради серед 50-ти присутніх депутатів мер міста Сергій Моргунов провів тест-опитування щодо рідня вакцинації проти КОВІД-19. Адже вчорашня новина про проведення у Вінниці акції серед вакцинованих городян із головним призом – авто “Тойота Королла” вже наробила галасу по всьому місту, серед депутатів та дійшла до центральних телеканалів. І що показало опитування обранців міської ради Сергієм Моргуновим, який вже двічі отримав щеплення від Ковіду?

– Із 50-ти присутніх депутатів лише 29 двічі отримали щеплення, якого всі відповіли чесно на моє пряме запитання.  6 депутатів вже отримали першу дозу вакцинації… Це нормально і видно, що депутати дійсно свідомі люди та власними прикладом готові показати зразок поведінки в умовах пандемії для решти вінничан. Бо серед всіх мешканців Великої Вінниці, на жаль, маємо невтішні результати і за 2 найближчі місяці маємо різко підвищити рівень вакцинації для досягнення колективного імунітету, який досягається при 60-ти і більше відсотках вакцинації населення, – повідомив мер міста Сергій Моргунов.

– Ми стоїмо на порозі нового виклику від коронавірусу та штаму «Дельта». Адже на сьогодні із 389 тисяч мешканців щеплення отримали більше 96 тисяч вінничан, першу дозу – 58700 осіб, 37824 особи… Загалом це менше 10% від загальної кількості населення і ця статистика справді насторожує.

Тому прошу бути свідомими і активними, поговорити в своїх колективах із людьми, щоб ми не потрапили знову до червоної зони. Бо закритих підприємств, транспорту по перепустках, школи на «дистаційці» та зупиненої роботи ринків ніхто знову не хоче…

Але вакцинуються повільно і чогось чекають. Є випадки, коли навіть сімейні лікарі відмовляють вінничан від щеплень… Це неприпустимо! Тому я на особистому прикладі прошу показати всіх депутатів, всіх керівників департаментів, підприємств критично-необхідної сфери та заступників необхідність та важливість щеплення…