«Європейська Солідарність» – це політична сила, яка здатна привести Україну в ЄС та НАТО, – переконаний лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко. Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді» в рамках спецпроекту до 30-річчя Незалежності.

«Правильні слова про європейську та євроатлантичну інтеграцію можна вивчити. У крайньому випадку – прочитати з суфлера. Куди складніше з конкретними справами. Хотіти – мало, треба могти. На відміну від цієї влади, ми вміємо реалізовувати надзвичайно складні геополітичні плани, і довели це не словом, а ділом», – нагадав Порошенко.

«Очевидно, що до найближчих виборів у питаннях євроатлантичної інтеграції Україна, на жаль, тупцюватиме на місці разом із дилетантами, які правильні слова безрезультатно переливатимуть із пустого в порожнє. Це, звичайно, втрата часу. Але реальний рух України до НАТО та Європейського Союзу буде відновлено», – наголосив Порошенко.

«Поки Україна не стала членом НАТО та Євросоюзу, вважаю свою політичну місію незавершеною. Мушу доробити задумане. Тепер вже очевидно навіть нашим опонентам, що тільки «Європейська Солідарність» здатна привести Україну до вступу у Євросоюз та НАТО», – вважає лідер партії.

«Членство і лише членство (в ЄС і НАТО) стане гарантією незворотності нашої Незалежності». – резюмує Петро Порошенко.