У Хмельницькому фінішував чемпіонат світу з пауерліфтингу. Вінничани виступили напрочуд вдало, здобувши п’ять золотих нагород у різних вікових і вагових категоріях. Це троє ветеранів і двоє юнаків.
Серед чемпіонів був 67-річний Анатолій Кошолап, який мешкає у вінницькому мікрорайоні П’ятничани. Він є майстром спорту із гирьового спорту, а також володарем абсолютного рекорду України із пауерліфтингу, 4-разовим чемпіоном країни із цього силового виду спорту серед чоловіків. У Хмельницькому Анатолій Кошолап став чемпіоном серед ветеранів у жимі лежачи (у вазі до 100 кг)

– Вперше взяв участь у чемпіонаті світу і одразу переміг. Я є інвалідом першої групи, ходжу на гемодіаліз. Втім, заняття у спортзалі покращують кровообіг і в цілому мій фізичний стан і настрій, – розповів «33 каналу» Анатолій Кошолап.
Також серед ветеранів чемпіонами стали вінничани Віталій Вдовкін (відомий, як екс-тренер боксера В’ячеслава Узєлкова) і Юрій Ромашкан. Золото серед юнаків вибороли наші 13-річні земляки Ернест Вдовкін (син чемпіона) і Микита Козлов.
-В командному заліку збірна Вінниччини посіла друге місце. Задоволені виступами наших спортсменів. І ветеранів, і молодої зміни. На жаль, сім іноземних команд не змогли прибути на чемпіонат світу – їм не відкрили візи. Це представники Ірану, Іраку, Білорусі і РФ, – розповів Віталій Вдовкін.

Фелікс ЖАНІН