33-річний розвідник – підполковник Олександр Петраківський врятував життя десяткам вінничан, які служили у батальйоні «Айдар».

Ним, як відомо, керував вінницький командир – нардеп Сергій Мельничук

У неділю, після 7 років хвороби, спричиненої пораненням на Донбасі, помер Герой України, офіцер 8-го полку спеціального призначення підполковник Олександр Петраківський.

– У липні 2014 року розвідувальна група під командуванням Олександра, забезпечуючи проходження колони техніки Збройних сил та сил добровольчого батальйону “Айдар” до аеропорту Луганська, виявила засідку в районі міста Щастя і вступила у бій, що дозволило забезпечити проходження колони запасним шляхом. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення голови, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце. За це указом президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 офіцер був відзначений найвищою нагородою – званням “Герой України””.

Багато фахівців вважали його травми несумісними з життям. Але Олександр виборював кожен день, прикладав надзусилля він та лікарі. І так тривало 7 років.

І ось сьогодні перестало битись серце Героя України.

Його поховають у сусідньому Хмельницькому.

Вічна пам’ять! Висловлюємо співчуття рідним та друзям. Україна втратила ще одного Героя.

На жаль, відходять у Вічність найкращі.

Андрій Власенко