Уфіналі Кубку України з хокею на траві, як і передбачалося, зіграли два вінницькі клуби. Він пройшов у Вінниці, на стадіоні Центрального парку 29 серпня.

Після першої чверті лідирувала «ШВСМ-Олімпія» під керівництвом Миколи Касянчука, яка забила один м’яч. Але фаворитам із «ОКС-ШВСМ» в другій чверті вирівняти становище, а після великої перерви й провести вирішальний гол. Після розіграшу штрафного кутового удару відзначився Юрій Дхемух. Отже, 2:1 на користь команди «ОКС-ШВСМ», яка у 12-й раз виграла Кубок України. Таким чином колектив Павла Мазура взяв своєрідний реванш за поразку (у серії буллітів) в минулорічному фіналі.

В поєдинку за третє місце СДЮШОР «Олімпія» (Вінниця) переграла збірну Черкаської області – 4:1. Отже, весь п’єдестал пошани цього разу зайняли хлопці із міста над Бугом.

-У минулому році ми програли в фіналі Кубку. Тому зараз очікували запеклої боротьби. Проте гравці обох команд-фіналістів ще не відійшли морально і фізично від чемпіонату Європи, який завершився днями, – прокоментував головний тренер «ОКС-ШВСМ» і національної збірної України Павло Мазур. – Але я вдячний хлопцям, які на морально-вольових успішно провели три важкі кубкові гри. Зокрема, непросто було проти «Фенікса» (Житомирська область), якого ми все ж здолали із рахунком 4:1.

Хокеїсти на траві довго не відпочиватимуть.  9-11 вересня у Вінниці пройде стартовий тур нового чемпіонату України. А наприкінці вересня «ОКС-ШВСМ» стартує у Відні (Австрія) в Кубку європейських чемпіонів (група «Трофі» -1). Через пандемію його перенесли із весни на осінь цього року.

Фелікс ЖАНІН