На Одещині завершився Кубок України серед молоді. Турнір відбувався у рамках всеукраїнського фестивалю боротьби самбо, присвяченого 30-річчю відновлення Незалежності України. Вінницький студент Владислав Палюра став чемпіоном у ваговій категорії 64 кг.

Про це повідомляє прес-центр ВНТУ.

Змагання тривали з 26-го по 29 серпня. Загалом у турнірі взяли участь чотири сотні спортсменів. У неділю за медалі змагалися юнаки і юніори в бойовому розділі.

На Кубку України серед юнаків і юніорів команда Вінниччини здобула ІІІ командне місце. Вінницьку область представляли Владислав Палюра і Артур Ткаченко.

В особистих змаганнях Владислав Палюра (факультет інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії, група 1СП-19б) став першим. Артур Ткаченко (факультет інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем, група БМІ-18б) виборов «срібло».

Два студенти ВНТУ зустрілися у фіналі цих престижних змагань і поділили два найвищих місця на п’єдесталі.

Напередодні, у другий день Кубку України серед молоді, визначилися медалісти серед юніорів і юніорок зі спортивного самбо.

Іменитий Олексій Липко (студент факультету комп’ютерних систем і автоматики, група АКІТ-20мс) був основним претендентом на перемогу. Але спорт – це ще й травми. Олексій травмувався, але усе ж завдяки своїй силі волі і наполегливості зумів вибороти третє місце у ваговій категорії 79 кг.

Тренує хлопців Сергій Костюк, доцент кафедри фізвиховання ВНТУ, майстер спорту СРСР.

Марина Романова