30 серпня оперативники тульчинської поліції встановили особу правопорушника, який незаконно заволодів автомобілем  80-річного пенсіонера. На викраденій автівці нетверезий зловмисник декілька годин катався районом, поки його не затримали поліцейські. Чоловікові загрожує покарання – до 8 років позбавлення волі.

За словами начальника Тульчинського районного відділу поліції Василя Костишина, на спецлінію 102 надійшло повідомлення від 80-річного жителя села Суворовське про викрадення його автомобіля «ВАЗ». Легковик він залишив на ніч у дворі з ключами в замку запалення. Під час відпрацювання території району поліцейські розшукали транспортний засіб у м. Тульчин. Зловмисника затримали там же. 34-річний підозрюваний, раніше судимий за майнові злочини, перебував в стані алкогольного сп’яніння.

Зловмисник наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Слідством скеровано до суду клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу – тримання піл вартою.

Санкція статті передбачає до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Марина Романова